Lääketiede


Juveniili nivelreuma

Juveniili nivelreuma on lomake, jossa neljä tai useammassa nivelessä on mukana kuuden kuukauden kuluttua sairauden. Tämä lomake on vaativampi sekä koska enemmän nivelten mukana ja että se pyrkii pahenee ajan myötä. Nämä lapset voivat olla suuria vaikeuksia tavanomaiseen toimintaan ja ne on käsiteltävä aggressiivisesti.

From lääkärin näkökulmasta, Tärkeintä on saada tulehduksellinen niveltulehdus kuriin mahdollisimman nopeasti. Tyypillisesti, Tämä edellyttää ainakin lääkkeitä, jotka vähentävät tulehdusta, steroideihin kuulumattomien anti-inflammatoriset lääkkeet (Tulehduskipulääkkeet). Tämä voi myös vaatia käyttää joitakin varsin vahvoja lääkkeitä, mutta on tärkeää huomata, että ne ovat tarpeen vähentää oireita ja ehkäistä pysyviä vaurioita. Yksi asia varoa käyttää steroideja (esimerkiksi, prednisoni). Vaikeissa tapauksissa, Tämä voi olla tarpeen, mutta se ei ole “todellinen” ratkaisu. Steroidit antaa potilaille, joilla on niveltulehdus tuntea ihana, mutta se on kuin lakaistaan lika maton alle. Kaikki näyttää hyvältä, mutta se ei todellakaan ole. Jos otat liikaa steroideja pitkään aiheuttaa paljon ongelmia, kuten lyhytkasvuisuus ja heikot luut. Aina kun meillä on velvollisuus laittaa lasta steroidi lääkkeitä, haluamme totuttaa heidät mahdollisimman nopeasti. Steroidiset tulehduskipu lääkkeet riittää monille lapsille polyartriitin nuoruusiän nivelreuma, mutta Vaikeammissa tapauksissa voi vaatia aggressiivisempia “toisen linjan” lääkket, kuten kulta kuvaa, sulfasalatsiinin, tai metotreksaatin. Vaikeissa tapauksissa vaaditaan steroideja tai toisen linjan lääkkeiden olisi oltava varovainen kokeneiden lääkäreiden.

Uudempi muoto lääkitys, biologisten kutsuttujen TNF-salpaajat, on nyt saatavilla. Tuumorinekroositekijä alfa (TNF-alfa) on aine, solujen elin, jolla on tärkeä rooli edistettäessä tulehdus. Estämällä toimintaa TNF-alfa, TNF-salpaajat vähentävät oireita ja oireita. Etanersepti (Enbrel) on itse pistoksena TNF-salpaaja, jota ruiskutetaan ihon kahdesti viikossa ja se on tarkoitettu vähentää oireiden keskivaikea tai vaikea aktiivinen polyartikulaarinen-kurssin nuorten nivelreuma potilailla, joilla on ollut riittämätön vastaus yksi tai useampi sairaus- vaikuttava lääke(kanssa). Infliksimabi (Remicade) on laskimoon infuusiona vasta joka estää vaikutukset TNF-alfa. Remicade annetaan infuusiona laskimoon joka toinen kuukausi. Remicade on tehokas hoidettaessa nuorten nivelreuma ja voi aiheuttaa merkittäviä ja nopeasti vähentää taudin aktiivisuutta ja parantaa elämänlaatua. Adalimumabi (Humira) on myös itse pistoksena TNF-salpaaja, joka vähentää oireita ja kohtalainen tai erittäin aktiivinen Juveniili tulehduksellinen niveltulehdus lapsilla 4 vuotiaita tai vanhempia.