Lääketiede


Mikä on hoito Sjögrenin syndrooma?

Hoidettaessa potilaita, joilla Sjögrenin syndrooma on suunnattu kohti erityisesti kehon alueille, jotka ovat mukana ja ehkäisy komplikaatioita, kuten infektion. Ei ole parannuskeinoa Sjögrenin syndrooma.

Silmien kuivuus voidaan auttaa keinotekoinen kyyneleet, käyttäen silmä-voiteluainetta voiteita yöllä, ja minimoimaan hiustenkuivaajat. Kun kuivuus muuttuu merkittävästi, silmälääkäri kytkeä repiä kanavaan kiinni niin, että kyyneleet kattaa silmä enää. Siklosporiini eyedrops (Restasis) on hyväksytty lääke eyedrops että voi vähentää tulehdusta kyynel rauhasten, mikä parantaa niiden toiminta. Merkkejä silmätulehdus (sidekalvontulehdus), kuten työntämään tai liiallinen punoitusta tai kipua, olisi arvioitava lääkäri. Ruokavalion lisäksi on pellavansiemenöljy voivat myös saada silmien kuivuminen.

Kuivuminen voi olla apua juomalla runsaasti nesteitä, kosteuden ilmassa, ja hyvä hammashoito välttää hampaiden reikiintymistä. Rauhaset voidaan stimuloida tuottamaan sylkeä, jonka imevät sokerittomat sitruuna tippaa tai glyseriini pyyhkäisynäytteet. Muita hoitoja oire suun kuivuminen ovat reseptillä lääkkeitä, jotka ovat syljen piristeiden, kuten pilokarpiini (Salagen) ja cevimeline (Evoxac). Näitä lääkkeitä tulisi välttää ihmisiä tiettyjen sydänsairauksien, astma, tai glaukooma. Keinotekoinen sylki valmistelut voidaan helpottaa monia ongelmia, jotka liittyvät suun kuivuminen. Monet näistä eri tekijöistä ovat saatavilla over-the-counter tuotteet, lukien hammastahna, purukumi, ja suuvesi (Biotene). Numoisyn neste ja imeskelytabletit ovat myös hoitoon suun kuivuminen. E-vitamiini öljyä on käytetty jonkin verran menestystä. Infektiot suun ja hampaiden olisi käsiteltävä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta vältetään enemmän vakavia komplikaatioita. Ahkera hampaiden hoito on erittäin tärkeää.

Suolaisen (keittosuolaliuosta) nenäsuihkeet auttaa kuiviin kohtiin nenän. Emättimen voiteluaine tulee harkita yhdyntää jos emättimen kuivuus, jos ongelma.

Hydroksiklorokiini (Plaquenil) on hyötyä joillekin oireita Sjögrenin syndrooma. Vakavia komplikaatioita, kuten vaskuliitti, voi vaatia immuuni lakkauttaminen lääkkeiden, kuten kortisoni (prednisonia ja muut) ja / tai atsatiopriini (Imuran.) tai syklofosfamidia (Cytoxan).

Infektiot, mikä voi vaikeuttaa Sjögrenin syndrooma, käsitellään asianmukaiset antibiootit. Syöpä imusolmukkeiden (lymfooma), harvinainen komplikaatio Sjögrenin syndrooma, käsitellään itsenäisesti.