Lääketiede


Mitkä ovat erilaisia kirurgisia vaihtoehtoja? – yhteinen pyrkimys

Kirurgiset vaihtoehdot ovat

1. puhdistus epänormaali rusto ja luu, myös poistamalla luun kannuksensa,
2. fuusio yhteisten, ja
3. tekonivelleikkauksen.

Optimaalinen kirurginen hoito niveltulehdus käden ja ranteen vaihtelee potilaasta toiseen ja perustuu moniin tekijöihin. Tällaisia tekijöitä ovat potilaan ikä, toisaalta määräävän markkina-aseman, työllisyys, taso kipu, toiminnalliset tavoitteet, ja taustalla oleva sairaus.

Kun on kirurginen puhdistus yhteisen paras vaihtoehto?

Kirurginen puhdistus yhteisten, tai pelastaa menettely, tehdään yleensä silloin alussa “kuluminen” niveltulehdus, joissa on kivulias luun kannuksensa tai, tapauksissa nivelreuman, joissa on suuri määrä tulehtuneeseen kudokseen. Poistaminen luun kannuksensa on erityisen hyödyllinen, kun niveltulehdus liittyy nivelet päissä sormien (distaalinen interphalangeal tai DIP nivelet).

Mikä on yhteinen fuusio? Kun se on paras kirurginen vaihtoehto?

Fusion yhteisen liittyy poistamalla yhteisiä ja kirurgisesti “kiinnitysyksikkö” luun päät siten, että molemmat luut tehokkaasti tulee yksi kiinteä luun. Tämä menettely päättyy kaikki liikkuessa, että yhteinen ja siten poistaa kipua. Hyöty fuusio on kivun ja haittapuoli on poistaa liikkeen on sulatettu yhteinen, joka voi haitata toimia. Tämä kirurginen vaihtoehto on varattu potilailla, joilla niveltulehdus.

Yhteinen fuusio on yleensä paras kirurginen vaihtoehto potilaille, jotka ovat nuorempia ja erittäin aktiivinen. Nuoremmat potilaat voivat olla ehdolla tekonivelleikkausta, koska lisääntynyt stressi kysyntä liitoksia, jotka mukana enemmän toiminnan tason. Tämä lisääntynyt stressi kysyntä voi nopeasti uuvuttaa tekonivelen.

Kun on tekonivelleikkauksen paras kirurginen vaihtoehto?

Tekonivelleikkauksen kädessä on erinomainen vaihtoehto hoitoon niveltulehdus käsi vanhemmat, matala-aktiivisten potilaiden ja niille, joiden nivelreuma. Tekonivelleikkauksen voi tarjota kivunlievitystä, lisätä sormen liikerataa, ja parantaa käsi-toiminto.