Lääketiede


Kirurgiset vaihtoehtoja eri nivelissä käsissä ja ranteissa

Käsi tekonivelleikkauksen vaihtoehdot vaihtelevat erityisten yhteisten(kanssa) mukana.

1. DIP yhteinen (yhteinen lähimpänä sormenpäätä): Tämä yhteinen ei ole hyvä ehdokas tekonivelleikkaukseen. Luut ovat hyvin pieniä eivätkä pidä implantti hyvin. Paras hoitovaihtoehto pitkälle niveltulehdus tällä liitos fuusio. Käsi-toiminto on vain vähän vaarantunut liikkeen puuttumisesta, on tämän yhteisen jälkeen luudutus, kun kipu on helpottunut.

2. PIP yhteinen (toinen yhteinen sormenpäästä): Tekonivelleikkaus on yleensä suoritetaan PIP yhteiseen. Käsi-toiminto, erityisesti valta tarttua, voidaan estää fuusion tämän yhteisen. Pieni ja rengas sormet parhaat ehdokkaat tekonivelleikkausta, koska ne ovat tärkein tehon ymmärtää. Etusormi ei ole hyvä ehdokas PIP tekonivelleikkaukseen, koska se on kestettävä sivuttain voimat mukana liikkeitä kuten avain kääntämällä ja hieno manipulointia esineiden. Nämä voimat aiheuttavat ylimääräistä stressiä yhteisestä implantin ja voi johtaa ennenaikaiseen implantin rikkoutuminen.

On ollut useita vääriä (proteettinen) liitokset on suunniteltu PIP tekonivelleikkaukseen, mutta vain yksi on ollut testin ajan. Vain nonexperimental PIP tekonivelleikkaus on silikoni interpositional tekonivelleikkaus. Nämä nivelet ovat silikonikumieristeiset ja on joustava sarana keskellä ja varret päissä, jotka sisällyttävät varren luun, antamalla vakautta. Yleisimmin käytetty silikoni yhteinen implantteja kutsutaan Swanson implantin ja Sutter implantti.

Parhaat tulokset PIP tekonivelleikkaukseen ovat nivelreumaa sairastavilla potilailla ja iäkkäillä, alemman toiminta potilaiden.

3. MCP yhteinen (kolmannen yhteisen sormenpäästä): Nivelrikko harvoin vaikuttaa MCP niveliä. Yleisin tarve tekonivelleikkaukseen tässä yhteisessä tuhot nivelreumasta. Silikoni tekonivelleikkaus on MCP yhteisen on käytetty vuodesta 1960 ja on tuottanut erinomaisia pitkän aikavälin tuloksia.

4. Peukalo pohjapinta yhteiseen (peukalon täyttää ranne): Tämä yhteinen kohdistuu erittäin suuria jännityksiä tavanomaiseen toimintaan. Forces tuntui kärkeen peukalon kerrotaan 12 kertaa vaikutuksiltaan peukalo base, Näin altistavia tätä yhteistä käyttää. Niveltulehdus tämä liitos on hyvin yleinen, varsinkin naisilla, ja usein edellytetään tekonivelleikkaukseen. Yritykset silikoni korvaaminen tämän yhteisen eivät ole olleet yhtä onnistuneita kuin oli toivottu, koska implantin toimintahäiriön ja luun tuhoutumista. Näin, Yleisin tekonivelleikkaus menettely peukalo pohja tehdään luonnollinen materiaali. Menettelyyn, nimitetään nivelside jälleenrakennus-jänne väliintulo menettelyn (LRTI). Tämä menettely käyttää potilaan omaa jänne vakauttaa peukalon ja palaavat yhteiseen. LRTI tuo vakautta ja kivunlievitys. Pitkän aikavälin tulokset ovat olleet erinomaisia. Tämä on kutsuttu myös jänne rulla tai “sardelli” menettelyn, koska jänne käytetään käpristynyt muodostaa uusia yhteisiä tyyny.

5. Ranteen: Useimmat potilaat ranne niveltulehdus ovat parhaiten hoidetaan kirurgisia yhteinen puhdistus tai fuusio eikä tekonivelleikkausta. Useimmat ranne-yhteinen proteesit ovat parhaillaan tutkimuslääkkeiden ja käyttöön erittäin alhainen aktiivisuus nivelrikkopotilailla tai nivelreuma.

Yhteenveto

Niveltulehdus käden ja ranteen on hyvin yleinen ja monimutkainen ongelma monien nonsurgical ja kirurgiset hoitovaihtoehdot. Päättää, mikä vaihtoehto on paras voi vaatia taitoja ensisijainen lääkäri, niveltulehdus asiantuntija (reumalääkäri), ja / tai ortopedi.