Lääketiede


Mikä on tähystysleikkaus?

Tähystysleikkaus on kirurginen toimenpide, jonka sisäinen rakenne yhteinen tutkitaan diagnosointiin ja / tai hoidon avulla putkimaista katselu instrumentti nimeltään arthroskoopin. Tähystysleikkaus oli suosituksi 1960-luvulla ja on nyt yleistynyt koko maailmassa. Tyypillisesti, Se suoritetaan ortopediset avohoidossa. Kun suoritetaan avohoidossa, potilaat voivat yleensä palata kotiin toimenpiteen jälkeen.

Tekniikka tähystysleikkaus liittyy lisäämällä arthroskoopin, pieni putki, joka sisältää optisia kuituja ja linssit, läpi pienen viillot ihoon saumaan olisi tarkasteltava. Arthroskoopin on kytketty videokamera ja sisustus yhteistä on nähnyt television. Koko arthroskoopin vaihtelee koko yhteisten tutkitaan. Esimerkiksi, polvi on tarkasteltu arthroskoopin joka on noin 5 millimetriä halkaisijaltaan. On arthroscopes niin pieniä kuin 0.5 millimetriä halkaisijaltaan tutkia pieniä niveliä kuten ranne.

Jos menettelyt suoritetaan tarkastelun lisäksi liitosta arthroskoopin, Tätä kutsutaan arthroscopic leikkaus. On olemassa useita menettelyjä, jotka ovat tehneet tällä tavalla. Jos menettely voidaan tehdä arthroscopically sijaan perinteiset kirurgiset tekniikat, yleensä se aiheuttaa vähemmän kudoksen vamma, johtaa vähemmän kipua, ja voi edistää nopeampaa elpymistä.

Minkä sairauksien tai on tähystys katsotaan?

Tähystysleikkaus voi olla hyötyä diagnosoinnissa ja hoidossa monien noninflammatory, tulehduksellinen, ja tarttuvaa niveltulehdus sekä erilaiset vammat sisällä yhteisen.

Noninflammatory nivelrikon, tai nivelrikko, voidaan nähdä avulla arthroskoopin niin kulunut ja epäsäännöllinen ruston. Äskettäin, eristyksissä ruston kulumista nuorilla potilailla, korjaus railoja ja rusto, avulla “tahna” potilaan oma rustosolujen korjattu ja kasvatettu laboratoriossa, on tehty käyttäen arthroskoopin.

Vuonna tulehduksellinen niveltulehdus, kuten nivelreuma, Joillekin potilaille, joilla yksittäisiä krooninen nivelturvotus joskus hyväksi arthroscopic poistamalla tulehtunut nivelkudoksesta (synovectomy). Kudoksen vuori yhteisten (nivelkalvoilla) voidaan koepala ja tutkitaan mikroskoopilla syyn tulehduksen ja löytää infektioita, kuten tuberkuloosi. Tähystysleikkaus voi antaa lisätietoja tilanteista, joita ei voida diagnosoida vain aspiraatio (peruuttamista nestettä neulalla) ja analysoidaan nivelvoidevalmistetta.

Yhteinen nivelvammat joista tähystysleikkaus on harkita muun muassa rusto kyyneliin (meniski kyyneleitä), nivelside kantoja ja kyyneleitä, ja ruston heikkeneminen alla polvilumpio (polvilumpio). Tähystysleikkaus käytetään yleisesti arvioinnin polvet ja olkapäät, mutta voidaan käyttää myös tutkia ja hoitaa ehdot ranne, nilkkojen, ja kyynärpäät.

Lopuksi, löysä kudos, kuten hakkeen luuta tai rustoa, tai vieraita esineitä, kuten kasvien piikkejä, että juuttua sisällä liitos voidaan poistaa tähystys.