Lääketiede


Miten potilas toipui tähystys?

Heti kun arthroscopic leikkaus, potilailla saattaa olla uninen, varsinkin jos nukutuksessa on käytetty. Lääkkeitä annetaan valvoa kipu tarvittaessa. Jos puudutus on käytetty, ei ehkä ole kipua ollenkaan heti menettelyn. Jos selkäydin tai alueellinen anestesia on käytetty, ei voi olla tunnottomuutta ja heikkous päähän että vähitellen korjaa ennen kuin potilas lähetetään kotiin.

Kirurgiset viillot mistä tähystys ovat pieniä. Ne koostuvat yleensä useiden 5 mm (1/4 tuuma) viillot molemmin puolin yhteisten, jotka ovat siteissä leikkauksen jälkeen. Side voi imee osan kudoksen tyhjennyksiä näistä haavan sivustoista. Side saa poistaa vain johdolla Hoitavan kirurgin tai sairaanhoitaja. Olisi muuten pidetään mahdollisimman kuiva ensimmäisinä päivinä leikkauksen jälkeen. Potilaiden tulee ilmoittaa lääkärilleen, kansliassa heti, jos heille kehittyy epätavallisia nivelkipu, turvotus, punoitus tai lämpöä, tai jos ne vahingoittaa mukana yhteisessä.

Saat muutaman päivän kuluttua tähystys, potilaat yleensä pyydetään levätä ja kohottaa yhteistä kun hakee jään pakkauksissa minimoida kipu ja turvotus. Leikkauksen jälkeen, harjoitusohjelma on hiljalleen alkanut, joka vahvistaa lihaksia ympäröi liitosta ja ehkäisee arpia (kontraktuura) ympäröivien pehmytkudosten. Tavoitteena on palauttaa vakaus ja vahvuus yhteisen nopeasti ja turvallisesti, samalla estetään kertymisen arpikudoksen. Tämä ohjelma on olennainen osa toipumisen optimaalisen lopputuloksesta.