Lääketiede


Hemodialyysi, hoito munuaisten vajaatoiminta

Johdatus hemodialyysin

Hemodialyysi on yleisin käytetty menetelmä hoitoon pitkälle ja pysyvää munuaisten vajaatoiminta. 1960-luvulta lähtien, kun hemodialyysissä sai käytännön hoito munuaisten vajaatoiminnan, olemme oppineet paljon, miten hemodialyysi hoitoja tehokkaampia ja minimoida haittavaikutuksia. Viime vuosina, tiiviimpää ja yksinkertaisempi dialyysin koneet ovat tehneet koti dialyysihoitoa entistä houkuttelevampi.

Mutta vaikka paremmista menettelyistä ja laitteet, Hemodialyysin on edelleen monimutkainen ja hankala hoito, joka vaatii koordinoidusti irti koko terveydenhuollon joukkue, myös sinun nephrologist, dialyysin sairaanhoitajan, dialyysi teknikko, ravitsemusavustaja, ja sosiaalityöntekijä. Tärkeimmät jäsenet oman terveydenhuollon joukkuetta sinä ja perheesi. Tutustumalla hoitoa, voit työskennellä oman terveydenhuollon tiimin itsellesi parhaat mahdolliset tulokset, ja voit johtaa koko, aktiivisen elämän.

Kun munuaiset eivät

Terveet munuaiset puhdistaa verta poistamalla ylimääräinen neste, mineraalit, ja jätteet. He myös hormoneja, jotka pitävät luut vahvoina ja veren terve. Kun munuaiset eivät, haitalliset jätteet rakentaa oman kehon, verenpaineesi voi nousta, ja kehosi voi pitää ylimääräisen nesteen ja ei tee riittävästi punasoluja. Kun tämä tapahtuu,, sinun hoitoa korvata työtä epäonnistunut munuaisten.

Miten hemodialyysissä toimii

Primaari, veressä saa virtaa, muutaman unssia kerrallaan, kautta erityinen suodatin, joka poistaa jätteet ja ylimääräisiä nesteitä. Puhdas veri palautetaan kehon. Poistaminen haitallisten jätteiden ja lisää suola ja nesteet auttaa hallitsemaan verenpainetta ja pitää oikea tasapaino kemikaalien, kuten kaliumia ja natriumia elimistön.

Yksi suurimmista muutoksia täytyy tehdä, kun alkaa hemodialyysin hoitojen jälkeen tiukan aikataulun. Useimmat potilaat mennä klinikalle-dialyysin keskus-kolme kertaa viikossa 3 että 5 tai useamman tunnin kunkin käynnin. Esimerkiksi, voi olla ma-ke-pe aikataulun tai tiistai-torstai-lauantai aikataulu. Sinua saatetaan pyytää valitsemaan aamu, iltapäivä, tai iltavuoroa, saatavuudesta riippuen ja kapasiteetin dialyysin yksikkö. Sinun dialyysi keskus selittää vaihtoehtoja ajoitus säännöllistä hoitoa.

Tutkijat selvittävät myös lyhyempiä tehojaksolla, tai pitkiä jaksoja suoritetaan yhdessä yössä, kun potilas nukkuu, ovat tehokkaita poistamaan jätteet. Uudempi dialyysilaitteet tehdä näiden vaihtoehtojen käytännön kotiin dialyysi. Mutta Liittovaltion hallitus ei ole vielä vahvistettu politiikka maksaa yli kolme hemodialyysihoitoja viikko.

Useat eri puolilla maata opettaa ihmisille, miten tehdä omaa hemodialyysin hoitoja kotona. Perheenjäsen tai ystävä, joka on teidän auttaja on otettava koulutus, joka kestää yleensä vähintään 4 että 6 viikkoa. Koti dialyysi antaa enemmän joustavuutta teidän dialyysi aikataulu. Kotiin hemodialyysin, aikaa kunkin istunnon ja istuntojen määrän viikossa saattaa vaihdella, mutta sinun on pidettävä säännöllistä aikataulua antamalla itse Dialyysihoitoon niin usein kuin te saisi ne dialyysin yksikkö.