Lääketiede


Mikä on Aspergerin oireyhtymä?

Aspergerin oireyhtymä, tunnetaan myös Aspergerin häiriö tai Aspergerin oireyhtymä on yksi ryhmä neurologiset jotka vaikuttavat yksilön käyttäytymiseen, kielenkäyttö ja viestintä, ja rakenteessa sosiaalista kanssakäymistä. Aspergerin häiriö on ominaista yksi autismin kirjoon (joihin kuuluvat myös autistinen häiriö, Oikea häiriö, Disintegratiivinen häiriö, ja kattavaa kehityksen häiriö-ei ole mainittu muualla [PDD-NOS]), Vaikka Aspergerin oireyhtymä pidetään klo lievempi, tai korkea-toimintaan, valikoima tämän taajuusalueen. Vielä on jonkin verran kiistelyä siitä Aspergerin oireyhtymä olisi pidettävä erillisenä kliininen yksikkö tai yksinkertaisesti edustaa erittäin toimiva muoto autismi. Ihmiset, joilla on Aspergerin oireyhtymä on normaalia keskimääräistä älykkyyttä, mutta yleensä on vaikeuksia sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ja usein kattavaa, absorboivat etujen erityisaiheet.

Aspergerin syndrooma on nimetty tohtori. Hans Asperger, Itävallan lastenlääkäri, joka ensimmäisenä kuvaili edellytys 1944. Dr. Aspergerin kuvattu neljä poikaa, jotka osoittivat “empatian puute, vähäinen kyky luoda ystävyyssuhteita, yksipuolinen keskustelu, voimakas absorptio erityisen kiinnostuksen, ja kömpelöt liikkeet.” Koska niiden pakkomielteinen etuja ja tietoa erityisiä aiheita, hän kutsutaan pojat “pikku professorit.” American Psychiatric Association (APA) tunnustettu Aspergerin häiriö erillisenä yksikkönä ja julkaistu diagnostiset kriteerit Diagnostic ja tilasto-Manual of Mental Disorders-IV (DSM-IV) vuonna 1994. Viimeksi, merkittävä jälkeen käsittely suositellaan APA “subsuming” Aspergerin Disorder huomioon Autism Spectrum Disorders seuraavan painos DSM-V, kuitenkin on tapahtunut merkittävää akateemista keskustelua tästä päätöksestä, ja koska tämä versio ei odoteta hyväksytään ja julkaistaan ennen 2013, siellä on enemmän keskustelua asiasta.

Tänään, monet alan asiantuntijat korostavat erityisesti lahjat ja positiivisia puolia Aspergerin oireyhtymä ja pitävät sitä edustaa eri, mutta ei välttämättä viallinen, ajattelutapa. Positiiviset ominaisuudet ihmisiä, joilla on Aspergerin oireyhtymä on kuvattu hyötyä monissa eri ammateissa ja myös:

* paremmat mahdollisuudet keskittyä tiedot,

* valmiudet jatkaa hellittämättä erityiset edut ilman itseesi muiden’ lausunnot,

* kyky työskennellä itsenäisesti,

* tunnustamista malleja, jotka voivat jäädä huomaamatta muut,

* intensiteetti, ja

* alkuperäinen ajattelutapa.

Dr. Temple Grandin, totesi insinööri, kirjailija, ja professori, joka kärsii Aspergerin häiriö uskoo, että hänen tilansa on voimavara hänen työelämään.

Vaikka diagnoosi on Aspergerin syndrooma ei ole mahdollista ilman suoraa testausta ja tarkkailuun yksittäisen, se on ehdottanut joidenkin kirjoittajien että monet menestyvät historialliset luvut ovat voineet Aspergerin oireyhtymä, kuten Mozart, Albert Einstein, Benjamin Franklin, Thomas Jefferson, ja Marie Curie. Tietenkin, lopullisen diagnoosin historiallisia hahmoja, joilla on Aspergerin oireyhtymä ei ole mahdollista, ja monet ominaisuudet näytteillä ihmiset, joilla on Aspergerin oireyhtymä voi myös johtua henkisen lahjakkuuden tai edes huomiota alijäämän häiriö (ADD).