Lääketiede


Mitä oireita Aspergerin oireyhtymä?

Sosiaalisen käyttäytymisen oireet voivat alkaa jo alkuvaiheessa. Tyypilliset erot nähdään yhteiskunnallisen kehityksen, mutta nämä muutokset on vaikea tunnistaa Pikkulasten ja se voi johtua toisen ehdon tai ei pidetä epänormaali. Useimmat Aspergerin oireyhtymä on tunnistettu, kun lapsi on kouluikäinen tai vanhempi; tutkimukset ovat osoittaneet, keskimääräinen ikä diagnoosin 11 vuotta. Jotkut oireista, jotka voivat olla läsnä ovat:

* puuttuva sosiaalinen tietoisuus;

* kiinnostuksen puute seurustelu / ystäviä;

* vaikea tehdä ja pitää yllä ystävyyssuhteita;

* kyvyttömyys päätellä ajatuksia, tunteet, tai tunteita muiden;

* joko tuijottaa liian intensiivisesti tai välttää katsekontaktia;

* puute muuttuu ilme, tai käyttö liioiteltuja ilmeitä;

* käyttämättä jättäminen tai ymmärtämisen eleitä;

* eivät noudata ihmissuhde rajoja;

* poikkeuksellisen herkkiä ääniä, koskettaa, hajut, makuun, tai visuaalisia ärsykkeitä;

* joustamattomuus ja liian noudattamista tai riippuvuuteen rutiinit; ja

* stereotypioita ja toistuvat moottorin muotoja, kuten käsi pätkii tai käsivarren heiluttaa.

Toinen piirre on Aspergerin oireyhtymä on läsnä perseverative ja pakkomielteinen etujen erityisaiheet (kuten autoissa tai junissa, tai jopa vieläkin kapeampia aiheita kuten pölynimurit), jotka voivat olla juurikaan kiinnosta muut.

* Nämä edut ovat poikkeuksellisen toistuva ja voimakas verrattuna muihin lasten etuja.

* Erityiset tai kapea-alaisia etuja keskityttävä edelleen lapsen edun ja keskustelu huolimatta pyrkimyksiä suunnata lapsen huomion.

Kielen kehitykseen lapsilla, joilla on Aspergerin oireyhtymä on yleensä normaalia, Toisin kuin muut autismin edellytykset. Lasten Aspergerin oireyhtymä on normaali tulokset testeistä kielen toiminto, johon sanasto, syntaksi, ja kielioppi. Itse asiassa, Jotkut asiantuntijat uskovat on normaali kielen kehitys erottaa Aspergerin oireyhtymä korkea-toiminnan autismi. Kuitenkin, käyttöä tai soveltamista on kielitaidon muuttaa ihmisiä, joilla on Aspergerin oireyhtymä:

* Heidän puheensa voi olla sekavaa tai ei merkitystä keskusteltaessa, tai ne voivat keskittyä liian kiihkeästi niiden määritellyn kohdealueen (ks. edellä) keskusteluissa.

* Äänen muutokset ja puhuminen (esimerkiksi, puhuu liian kovaa tai dramaattisesti, käyttäen invariantti sävy, kova nousu, puhuu liian nopeasti tai liian hitaasti) voidaan nähdä myös.

* Kieli voi tulkita kirjaimellisesti, ja saattaa syntyä vaikeuksia tulkkaukseen kielen erityisessä yhteydessä.

* On vaikeuksia hiuksenhieno kielenkäyttöä, kuten ironiaa tai sarkasmia.

Koulussa, lapset, joilla on Aspergerin oireyhtymä yleensä Excel ulkoluku vaaditaan usein varhain arvosanoja. Vanhetessaan, ne voi olla enemmän vaikeuksia koulussa luonteen vuoksi lukemisen ymmärtämistä ja kirjallisten töiden. Erityisopetuksen tuki on joskus, mutta ei aina, tarpeen.

Joskus, ihmisiä, joilla on Aspergerin häiriö on muita niihin psykiatrisiin sairauksiin tai voi osoittaa käyttäytymistä, jotka ovat tyypillisiä muita ehtoja. Joitakin yleisiä liittyvät edellytykset ovat seuraavat (mutta nämä eivät aina läsnä):

* Ylivilkkaushäiriön (ADHD)

* Ahdistuneisuushäiriö

* Vastustava uhmakas häiriö tai muu häiriökäyttäytyminen häiriöt

* Masennus tai muut mielialahäiriöt