Lääketiede


Mikä on asbestia?

Asbesti liittyvät häiriöt

* Asbesti on luonnossa esiintyvä mineraali, joka on yhteydessä ihmisen keuhkosairaus.

* On olemassa kolmenlaisia asbestiin liittyvien keuhkosairaus; arpeutuminen (asbestoosi), syöpä ja ei-syöpä sairaus kudoksen vuori pinta keuhkojen (keuhkopussin sairauksia), ja keuhkosyöpä.

* Kaikenlainen asbestin lisäävän keuhkosairaus.

* Hoito asbestiin liittyvien sairauksien sisältää tarvittavat rokotukset, hoito keuhkojen infektiot, tupakoinnin lopettaminen, ja käyttää happea tarvittaessa.

* Jos asbesti epäillään rakennuksen, asiantuntija asbestin vähentämistä olisi kuultava tarkastusta, korjaus, ja kunnossapito.

Asbesti on perhe luonnon piidioksidia yhdisteet (samanlainen, mutta ei ole sama kuin, piidioksidi ja ikkunalasia ja sirujen). Nämä aineet muodostavat kuidut eri kokoisia ja esiintyy koko maan. On olemassa kolme yleisesti saatavilla asbestityypit; krysotiilin (valkoisen asbestin), amosiitti (ruskea asbesti), ja krokidoliitti (sinistä asbestia). Kaikki kolme on yhdistetty syövän ja ei-syöpä keuhkosairaus.

Asbestia on käytetty usein eri rakennusmateriaalien eristyksen ja palosuojatut. Tänään, todetaan yleisimmin vanhempien kodeissa – putkissa, uunit, katto vyöruusu, pahvi, kuvioitu maalit, Pinnoitusmateriaalien, ja lattialaatat.