Lääketiede


Mitkä ovat eri asbestiin liittyvien keuhkosairaus?

Keuhkosairaus asbestialtistuksen voidaan jakaa kolmeen päätyyppiin: 1) asbestoosi, 2) tauti limakalvon keuhkojen (keuhkopussin), ja 3) keuhkosyöpä.

1. Asbestoosi on prosessi laajalti arpeutuminen keuhkojen.

2. Tauti on vuoraukseen keuhkoihin, kutsutaan pleura, on erilaisia oireita ja johtuu tulehduksen ja karkaisu (kalkkeutumista) ja / tai paksuuntumista limakalvoa.

3. Keuhkosyöpä, joko sisäosaan keuhkojen tai ulko-vuori (keuhkopussin).

Kaikki yleisesti saatavilla kaupalliseen asbestin muodoille on liitetty syöpää ja ei-syöpä keuhkosairaus.

Asbestiin liittyvien keuhkosairaus esiintyi erittäin korkea päin, 20-luvulla, kun potilailla, jotka olivat altistuneet vuosikymmentä aikaisemmin asbestille lopulta kehittyi taudin. British asbestityöntekijöiden olivat ensimmäisiä, jotka havaittiin olevan keuhkosyövän asbestille.

Useimmat nykyiset potilaat kerran altistua asbestille:

* Kaivostoiminta,

* tehtaat,

* tehtaat, tai

* koteja asbesti, joko prosessin kirjanpitoarvo, asentaminen, tai poistaa asbestia, tai siivotessaan kohteita lastattu asbestipölylle.

Jotkut työntekijät ovat joutuneet korkeita pitoisuuksia asbestia:

* autojen korjaus,

* Kattiloiden,

* rakentaminen,

* putkityöt,

* rahanpesijöiden asbestia sisältävien vaatteet.

Jatkuva altistustavat ovat asbestin poistoon ja yleiseen rakennusteollisuus. Välinen aika asbestille altistumisen ja syövän kehittymisen yleensä 20 tai useamman vuoden.

Kuolleiden määrä asbestoosi on kasvanut kahden viime vuosikymmenen, mutta uskotaan tasaantui lisääntyneen tietoisuutta riskeistä.