Lääketiede


Mitkä ovat eri asbestikuitujen?

On olemassa kaksi suurta ryhmää kuitujen, amphiboles ja krysotiilikuitujen. Krysotiili (valkoisen asbestin), kutsutaan myös “Kiemurteleva” kuidut, ovat pitkiä ja kiertynyt. Amphiboles, pitkällä suoralla kuidut (myös aktinoliitti, amosiitti, anthrophyllite, krokidoliitti, ja tremoliitti) ovat paljon todennäköisemmin aiheuttaa limakalvon syöpä keuhko- (mesoteliooma) ja arpeutuminen limakalvon keuhkojen (keuhkopussin fibroosia). Kumpikin ryhmä kuidut voivat aiheuttaa sairauksia ja keuhkojen, kuten asbestoosi.

Kehittymisen riski asbestiin liittyvien keuhkosyövän vaihtelee kuitutyyppejä. Tutkimukset ryhmien altistuneiden potilaiden krysotiilikuitujen näyttää vain kohtalaista kasvua riskiä. Toisaalta, altistuminen amfiboli kuituja tai molempiin kuituja lisää riskiä sairastua keuhkosyöpään kaksinkertaiseksi. Vaikka Työsuojelu Administration (OSHA) on standardi työperäisen altistumisen asbestille (0.2 kuitua / ml ilmaa), on keskustelu, mikä on turvallista altistumisen. Vaikka jotkut uskovat asbestiin liittyvien sairauksien on “kynnys ilmiö,” joka edellyttää tiettyä altistua tautia esiintyy, toiset uskovat ei ole turvallista tasoa asbestin.

Useimmissa rakennuksissa, asbestia ei tullut ilmassa. Kuitenkin, pinnat ovat vahingoittuneet tai häiriöitä voivat aiheuttaa asbestille tulee hengittää. Suuret pitoisuudet voivat esiintyä leikkauksen jälkeen, lähellä, tai remontin asbestia- materiaalien.

Vähentäminen asbestille altistumisen edellyttää joko poistaa tai päällystetään asbestia sisältäviä materiaaleja. Kokematon yrittää poistaa asbestin voi vapautua vaarallisia määriä kuitua.

Mitä kuitu koko on tekemistä asbestiin liittyvien keuhkosairaus?

Riippuen niiden muoto ja koko, asbestikuituja tallettaa eri alueilla keuhkojen. Kuidut alle 3 mm helposti siirtyä keuhkokudoksen ja vuori ympäröivä keuhkojen (keuhkopussin). Pitkät kuidut, suurempi kuin 5 mm (1/5 tuuma), ei voida kokonaan jaotellaan raadonsyöjä solujen (makrofagit) ja pysyvät keuhkokudoksen. Nämä asbestia voi aiheuttaa tulehduksen. Aineet vahingoittaa keuhkoja sitten vapautuu solujen tulehdus, jotka vastaavat ulkomaiset asbestin materiaali. Pysyvyys Näiden pitkien kuitujen keuhkokudoksen ja tuloksena tulehdus näyttävät käynnistämään syövän muodostumisen.

Koska tulehdus ja vahingot ympäröivästä kudoksesta asbestikuidut jatkuu, tuloksena arpeutuminen voi ulottua pienten hengitysteiden suurempia hengitysteihin ja pieni ilman pusseja (keuhkorakkuloiden) lopussa hengitysteiden. Jotkut näistä kuidut voivat siirtyä pinnan keuhkoissa, jos ne muodostavat kilvet (valko-harmaa alueilla arpinen kudos) kudoksiin limakalvon keuhkojen (keuhkopussin). Vaikeissa tapauksissa asbestoosi, arpeutuminen sekä keuhkojen ja sen limakalvoa voi esiintyä.