Lääketiede


Mitä oireita vesipöhöön?

Ei voi olla mitään oireita askites varsinkin jos se on lievä (yleensä pienempi kuin noin 100 - 400 ml aikuisilla). Mitä enemmän nestettä kertyy, lisää vatsan ympärys ja koko tavataan usein. Vatsakipu, epämukavuus, ja turvotus ovat myös usein nähdään askites tulee suuremmaksi. Hengenahdistus voi myös tapahtua suuria askites, koska entistä suurempi paine kalvon ja siirtyminen nesteen koko kalvo aiheuttaa Pleuraeffuusiot (nestettä ympäri keuhkoihin). Kosmeettisesti disfiguring iso vatsa, koska vesipöhö, on myös yhteinen huolenaihe joillakin potilailla.

Mitkä ovat riskitekijöitä askites?

Yleisin syy askiteksen on maksakirroosi. Monet riskitekijöitä askitesta ja maksakirroosi ovat samanlaisia. Yleisimpiä riskitekijöitä ovat hepatiitti B, C-hepatiitin, ja pitkäaikainen alkoholin väärinkäyttö. Muita mahdollisia riskitekijöitä, jotka liittyvät muihin perussairaus, kuten sydämen vajaatoiminta, maligniteetti, ja munuaissairaus.

Mikä on vesipöhö?

* Vesipöhö viittaa epänormaali kertyminen nestettä vatsaontelon (peritoneaalisille) onkalo.

* Yleisin syy askiteksen on maksakirroosi.

* Hoito vesipöhö riippuu sen perussyynä.

Vesipöhö on nesteen kertyminen (yleensä vakavasta nestettä, joka on vaaleankeltainen ja kirkas neste) ja vatsan (peritoneaalisille) onkalo. Vatsaontelon sijaitsee alle rintaonteloon, erotettuna kalvo. Ascitic neste voi olla monia lähteitä, kuten maksasairaus, syöpiä, kongestiivinen sydämen vajaatoiminta, tai munuaisten vajaatoiminta.