Lääketiede


Miten vesipöhö diagnosoitu?

Diagnoosi askiteksen perustuu lääkärintarkastus kanssa huolellinen esitietojen selvittää mahdollisia syitä, koska askites pidetään usein epäspesifinen oire muihin sairauksiin. Jos askitesnesteen on suurempi kuin 500ml, se voidaan osoittaa lääkärintarkastus on pullollaan kyljet ja neste aaltojen suorittaa lääkäri tutkii vatsan. Pienempiä määriä nestettä voidaan havaita ultraäänitutkimuksella vatsan. Silloin tällöin, vesipöhö löytyy tahattomasti ultraääni-tai CT-kuvaus tehty arvioida muita ehtoja.

Diagnoosi taustalla kunnossa(s) aiheuttaa vesipöhö on tärkein osa ymmärtää syy(s) henkilölle kehittää askites. Sairaushistoria voi antaa vihjeitä perussyynä(s) ja sisältää tyypillisesti kkanssasymyksiä aiemmin todettu maksasairaus, virushepatiitin infektio ja sen riskitekijät, Alkoholin väärinkäyttö, suvussa maksasairaus, sydämen vajaatoiminta, syövän historia, ja lääkitys historia.

Blood Work voi olla keskeinen rooli arvioitaessa syy vesipöhöön. Täydellinen metabolinen paneeli voi havaita malleja maksavaurion, toiminnallinen tila maksan ja munuaisten, ja elektrolyyttien tasot. Täydellinen verenkuva on hyödyllinen myös antamalla vihjeitä perussairaus. Hyytyminen (hyytyminen) paneeli poikkeavuudet (protrombiiniaikaa) voi olla poikkeava, koska maksan toimintahäiriö ja riittämätön tuotanto hyytymistä proteiinien.

Joskus taustalla mahdollisesti olevia syitä askites ei voida määritellä perustuu historiaan, tutkimus, ja tarkistaa laboratorio tietojen ja kuvantamistutkimukset. Analyysi neste saattaa olla tarpeen saada lisää diagnostisia tietoja. Tätä menettelyä kutsutaan etukammiopistoon, ja se suoritetaan koulutettujen lääkärien. Kyse sterilointi alue vatsan ja, opastuksella ultraääni, lisäämällä neula vatsaonteloon ja peruuttamista nesteen tarkempaa analysointia varten.

Diagnostisiin tarkoituksiin, pieni määrä (20cc, esimerkiksi) saattaa riittää testata asianmukaisesti. Suuret määrät voidaan peruuttaa, jos tarvitaan paljastaa oireita lisääntynyt vatsaontelon askites, jopa muutama litra (suuri määrä etukammiopistoon).

Analyysi tapahtuu lähettämällä kerätty neste laboratorioon heti, kun kuivatus. Tyypillisesti, lukumäärä ja komponentit valkosolujen ja punasolujen (soluarvon), albumiini tasolla, Gramvärjäys ja kulttuurin mahdollisten organismien, amylaasi tasolla, glukoosi, kokonaisproteiinipitoisuus, ja sytologia (pahanlaatuisia tai syöpä solujen) analysoidaan laboratoriossa. Tuloksia analysoidaan hoitavan lääkärin arviointi ja määrittäminen mahdollinen syy vesipöhöön.