Lääketiede


Mikä on hoito askites?

Kohtelu askiteksen riippuu paljolti perussyynä. Esimerkiksi, peritoneaalisille carcinomatosis tai pahanlaatuinen askites voidaan hoitaa kirurginen resektio syövän ja kemoterapiaa, vaikka hoito askiteksen liittyvät sydämen vajaatoiminta on suunnattu kohti hoidettaessa sydämen vajaatoimintaa lääketieteellinen hoito ja ruokavalion rajoitukset.

Koska maksakirroosin on tärkein syy vesipöhöön, Se on päätavoite tässä jaksossa.

Ruokavalio

Toimitusjohtaja askitesta maksakirroosipotilaista liittyy yleensä rajoittamalla ravinnon natriumin saanti ja käyttö diureettien (diureetteja). Rajoittaminen ravinnon natriumin (suolaa) saanti on alle 2 grammaa päivässä on hyvin käytännöllinen, onnistunut, ja yleisesti suositella potilaille, joilla askites. Vuonna useimmissa tapauksissa, Tämän lähestymistavan on yhdessä diureettien käyttöä kuin vähäsuolaisen yksin ei yleensä tehokas tapa hoitaa vesipöhö. Neuvottelut ravitsemus asiantuntijan osalta päivittäin suolaa rajoitus voi olla erittäin hyödyllistä potilaille, joilla askites.

Lääkitys

Diureetit lisäävät veden ja suolan eritys munuaisten. Suositeltu diureetti annostus jossa maksasairauksiin askiteksen on yhdistelmä spironolaktoni (Aldactone.) ja furosemidi (Lasix). Yhden vuorokausiannos 100 milligrams of spironolactone and 40 milligrammaa furosemidi on Tavallinen suositeltu aloitusannos. Tämä voidaan asteittain saada asianmukaisen vastauksen mahdollisimman annosta 400 milligrams milligrammaa spironolaktoni jarammaa furosemidi, niin kauan kuin potilas sietää annoksen nostamisen ilman sivuvaikutuksia. Näitä lääkkeitä yhdessä aamulla on yleensä suositeltavaa estää usein virtsaaminen yöllä.

Terapeuttinen etukammiopistoon

Potilailla, jotka eivät reagoi hyvin tai jotka eivät siedä edellä hoito, usein terapeuttinen etukammiopistoon (neula huolellisesti sijoitetaan vatsan alueen, steriileissä olosuhteissa) voidaan suorittaa poistaa suuria määriä nesteitä. Pari litraa (asti 4 että 5 l) Nesteen voidaan poistaa turvallisesti tämän menettelyn aina. Jos potilaalla on maligni askites, Tätä menettelyä voidaan myös tehokkaampi kuin diureetin käyttö.

Leikkaus

Saat vaikeammissa tapauksissa, kirurgisten voi olla tarpeen valvoa askites. Transjugular intrahepaattinen portosystemic shuntit (VINKKI) on menettely tapahtuu sisäisen kaulasuoni (tärkein suoni kaulan) paikallispuudutuksessa, jonka toimenpideradiologiassa radiologin. Liukuvat on välissä portaalin laskimo järjestelmään ja systeemisen laskimo järjestelmään (suonet palaavat veren takaisin sydämeen), mikä vähentää portaali paineita. Tämä menettely on varattu potilaille, jotka ovat minimaalinen vastaus aggressiivinen hoitoa. Se on osoitettu vähentävän askitesta ja joko rajoittaa tai poistaa diureettien käyttöä on useimmissa tapauksissa suoritettu. Kuitenkin, se liittyy merkittäviä ongelmia, kuten maksan enkefalopatia (sekaannus) ja jopa kuoleman.

Lisää perinteinen shunttia mainospaikat (peritoneovenous liukuvat ja systeeminen portosystemic shunttia) on pääosin luovuttu, koska niiden korkea komplikaatioita.

Maksansiirto

Lopuksi, maksansiirtoa ja edennyt kirroosi voi harkita hoidon askites koska maksan vajaatoiminta. Maksansiirtopotilaalle liittyy hyvin monimutkainen ja pitkäaikainen prosessi ja se vaatii hyvin tarkkaa seurantaa ja hallintaa elinsiirtoihin perehtyneen erikoislääkärin.