Lääketiede


Mitä hankaluuksia askites?

Jotkut komplikaatiot askites voi liittyä kokonsa. Nesteen kertyminen saattaa aiheuttaa hengitysvaikeuksia puristamalla kalvo ja muodostumista pleuraeffuusio.

Infektiot ovat toinen vakava komplikaatio vesipöhöön. Potilailla, joilla askites liittyvät portaalin hypertensio, bakteerit suolistosta voi spontaanisti hyökätä peritoneaalinesteessä (vesipöhö) ja aiheuttaa infektion. Tätä kutsutaan spontaani bakteerin aiheuttama vatsakalvon tai SBP. Vasta-aineet ovat harvinaisia vatsaonteloon sekä, siis, immuunivasteen ascitic neste on hyvin rajallinen. Diagnoosi SBP tehdään suorittamalla etukammiopistoon ja analysoidaan nestettä määrä valkosolujen tai todisteet bakteerin kasvua.

Hepatorenal oireyhtymä on harvinainen, mutta vakava ja mahdollisesti tappava (Keskimääräinen eloonjäämisprosentti vaihtelevat 2 viikkoa noin 3 kuukauden) komplikaatio vesipöhö liittyvän maksakirroosiin johtava etenevä munuaisten vajaatoiminta. Tarkka Tämän oireyhtymän mekanismia ei tunneta hyvin, mutta se saattaa johtua muutoksista nesteet, heikentynyt verenkierto munuaiset, liikakäyttöä diureetit, ja hallinnon kontrasteja tai lääkkeitä, jotka saattavat olla haitallisia munuaisten.

Voiko askites estää?

Ehkäisy askiteksen pitkälti pyritään estämään riskitekijöitä taustalla johtavat olosuhteet askites.

Potilailla, joilla tiedetään maksasairaus on pitkälle edennyt ja maksakirroosi tahansa syystä, välttäminen alkoholin nauttiminen voi vähentää huomattavasti riskiä, jotka vesipöhöön. Steroidiset anti-inflammatoriset lääkkeet [Ibuprofeeni (Advil, Motrin, jne.)] Lisäksi olisi rajoitettava Maksakirroosi, koska ne voivat vähentää veren virtausta munuaisiin, näin, rajoitetaan suolan ja veden eritystä. Noudattaminen suolan rajoituksia on myös toinen yksinkertainen ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä vähentämään askites.