Lääketiede


Mitä thalassemias?

Thalassemias peritään verisairauksia. “Peritty” tarkoittaa he siirtyvät vanhemmilta lapsille avulla geenien.

Thalassemias aiheuttaa elimistössä tehdä vähemmän terveitä punasoluja ja vähemmän hemoglobiini kuin normaali. Hemoglobiini on rautaa runsaasti proteiinia veren punasolujen. Se kuljettaa happea kaikkiin kehon osiin. Se harjoittaa myös hiilidioksidin (jätekaasua) kehosta ja keuhkot, jos uloshengitysilman.

Ihmiset, jotka ovat thalassemias voi olla lievä tai vaikea anemia. Tämä edellytys johtuu pienempi kuin normaali määrä punasoluja tai ei tarpeeksi hemoglobiini punasolujen.

Thalassemias

* Thalassemias peritään verisairauksia. "Perinnöksi" tarkoittaa ne siirtyvät vanhemmilta lapsille.

* Thalassemias aiheuttaa elimistössä tehdä vähemmän terveitä punasoluja ja vähemmän hemoglobiini kuin normaali.

* Ihmiset, jotka ovat thalassemias voi olla lievä tai vaikea anemia. Tämä edellytys johtuu pienempi kuin normaali määrä punasoluja tai ei tarpeeksi hemoglobiini punasolujen.

* Kaksi päätyyppiä talassemia ovat alfa talassemia ja beta thalassemia. On olemassa erilaisia kunkin.

* Thalassemias syntyy, kun geenit, jotka ohjaavat tuotantoa hemoglobiini puuttuu tai sitä on muutettu. Kehosi ei toimi kunnolla, jos punasolujen eivät tee tarpeeksi terve hemoglobiini.

* Suvussa ja sukujuuret ovat kaksi riskitekijöitä thalassemias. Jos vanhemmat ovat puuttuvat tai muuttaa hemoglobiini päätöksenteon geenien, Saatat olla talassemia. Thalassemias esiintyy useimmiten ihmisten keskuudessa Italian, Kreikkalainen, Lähi-idän, Asian, ja Afrikkalainen laskeutuminen.

* Merkit ja oireet thalassemias johtuu hapenpuutteen verenkiertoon. Ne voivat sisältää lieviä vaikea anemia; kasvu hidastuu ja viivästyy murrosikään; luun liittyviä ongelmia; ja laajentuneen perna, maksa, tai sydämen; kalpea ja välinpitämätön ulkonäkö; huono ruokahalu; tumma virtsa; ja keltaisuus (kellertävä väri, ihon tai silmänvalkuaisten). Oireet riippuvat sekä talassemia olet. Silent harjoittajien ei ole mitään oireita.

* Lääkärit diagnosoida thalassemias käyttäen verikokeita, mukaan lukien täydellinen verenkuva ja erityinen hemoglobiini testit. Sikiötutkimusmenetelmien voi osoittaa, onko syntymätön lapsi on talassemia ja miten vaikeaa se on todennäköisesti.

* Ihmiset, jotka ovat lieviä talassemia usein tarvitaan vain vähän tai ei lainkaan hoitoa. On kolme vakiohoitojen keskivaikean ja vaikean muodot talassemia. Näitä ovat verensiirrot, rauta kelaatiohoitoa, ja foolihappoa täydentää.

* Parempi hoidot mahdollistavat nyt ihmisiä, jotka ovat kohtalaisia ja vaikeita thalassemias elää paljon kauemmin. Seurauksena, Näiden ihmisten on selvittävä komplikaatioita tauti kehittyy ajan mittaan. Komplikaatioita, kuten sydämen ja maksan, infektioita, osteoporoosi, ja muita ongelmia.

* Thalassemias ei voida estää, koska he perineet. Kuitenkin, Näiden Verisairauksien löytyy ennen syntymästä sikiötutkimusmenetelmien.

* Eläminen Talassemia voi olla haastavaa, mutta useat lähestymistavat voivat auttaa sinua selviytymään. Noudata lääkärisi hoitosuunnitelman, saada jatkuvaa hoitoa, toteuttaa toimenpiteitä pysyä terveenä, ja hakea apua ja tukea.