Lääketiede


Mikä on lääketieteellinen merkitys pisamia?

Totta pisamia aiheuttaa lähinnä vaaraa terveydelle lainkaan. Ne ovat kaikki täysin harmittomia. Ne eivät ole syöpä ja eivät yleensä muuttua syöväksi.

Harvinaiset huoli pisamia saattaa syntyä, kun ne yhdistetään muiden sairauksien, kuten xeroderma pigmentosum ja neurofibromatoosi tai jos ne sekoitetaan seuraavat, vakavampi ehdot:

* Lentigo maligna (“pahanlaatuinen pisama”): Tämä on harvinainen melko pinnallinen ihosyöpä yleensä esiintyy kasvot vanhempia aikuisia, joilla on ollut huomattava auringolle altistumisen. Aikana kuukausien tai vuosien, tämä tilanne saattaa, jos hoitamaton, kehittyä aggressiivinen pahanlaatuinen lajike nimeltään lentigo maligna melanooma. On, tietenkin, satoja tavallisten kasvojen pisamia jokainen, joka on mahdollisesti pahanlaatuinen. Yksinkertainen office-testin kutsutaan ihobiopsia voi auttaa diagnosoimaan lentigo maligna.

* Melanooma: Tämä erittäin vaarallinen muoto ihosyöpä saattaa esiintyä jopa nuorten ja kehon osien, jotka ovat auringon altistuneiden sekä ne, jotka ovat suojattuja.. Vaikka tarkkaa syytä melanooma ei täysin tunneta, UV-säteilyä (varsinkin UVA) tiedetään osallistumaan. Ihosyövän voi johtua aiemmin normaali luomi tai pigmentoitunut paikalla, joka on läsnä useita vuosia tai elinikäisen. Ihosyövän voi myös syntyä täysin normaalia ihoa ilman selvää ennestään mooli. Verrattuna hyvänlaatuinen (noncancerous) pisamia, ihosyövän ovat yleensä suurempia, tummempi, ja on enemmän epäsäännöllisiä värin ja muodon vaihtelua.. Useimmat ihosyövän todella tasainen ja ei ole esitetty niin monta ihmistä yleensä virheellisesti olettaa.

* Tyvisolusyöpä: Tämä on yleisin ihosyöpä. Nämä ovat yleensä helmiäis, vaaleanpunainen tai punertava väri ja se voi vuotaa verta helposti. Pigmentoituneet tyvisolusyöpä on eräänlainen tyvisolusyöpä, joka voidaan sekoittaa varten pisama tai seborrooinen keratosis koska sen ruskea tai tumma väri. Yksinkertainen menettely nimeltään ihobiopsia voi auttaa diagnosoimaan tämä kasvu.