Lääketiede


Miten kuumia aaltoja yleensä hoidettu?

Perinteisesti, kuumia aaltoja on hoidettu joko suun (suun kautta) tai ihon läpi (kauneuspilkku) muotoja estrogeeni. Hormonihoito (HT), kutsutaan myös hormonikorvaushoitoa (HRT) tai postmenopausaalisilla hormoni hoito (IPM), koostuu estrogeenien tai yhdistelmä estrogeenin ja progesteronin (keltarauhashormonia). Sekä suun että ihon estrogeeni on saatavilla joko estrogeenia yksin tai estrogeeni yhdistettynä progesteroni. Onko suun tai ihon läpi, kaikki käytettävissä reseptiä estrogeenikorvaushoitoa lääkkeitä vähentää tehokkaasti usein kuuma vilkkuu ja niiden vakavuus. Yleensä, näitä lääkkeitä vähentää taajuus kuuma vilkkuu noin 80% että 90%.

Kuitenkin, Pitkän aikavälin tutkimuksia (NIH tukema Women's Health Initiative, tai WHI) Naisten, jotka saavat suun valmisteet yhdistetään hormonihoito sekä estrogeenin ja progesteronin keskeytettiin kun huomattiin, että nämä naiset olivat suurentunut sydäninfarktin, tahti, ja rintasyöpä verrattuna naisiin, jotka eivät saaneet HT. Myöhemmin tutkimuksia siitä, että naisten estrogeenihoito yksinään osoitti, että estrogeenin liittyi suurentunut aivohalvauksen, mutta ei sydänkohtaus tai rintasyöpä. Estrogeenihoidon yksin, kuitenkin, liittyy lisääntynyt riski sairastua endometriumin syöpä (syöpä kohdun limakalvo) postmenopausaalisilla naisilla, joilla ei ole ollut heidän kohtu kirurgisesti poistettu.

Päätöksen osalta alkaa tai jatkuu hormonikorvaushoitoa, siis, on hyvin yksilöllistä, jossa potilaan ja lääkärin on otettava huomioon luontaiset riskit ja hyödyt hoito yhdessä kunkin naisen oman lääkärin historia. Tällä hetkellä on suositeltavaa, että jos hormonikorvaushoitoa käytetään, sitä olisi käytettävä pienintä tehokasta annosta mahdollisimman lyhyen aikaa.