Lääketiede


Suusyöpä

Suusyöpä kuuluu ryhmään syöpien nimeltä pään ja kaulan alueen syöpä. Suusyöpä voi kehittyä mitään osaa suuontelon tai suunielun. Suurin suun syövät alkavat kielen ja lattian suussa. Lähes kaikki suulliset syöpä alkaa tasainen solujen (squamous solut) että kattaa pinnat suun, kieli, ja huulet. Nämä syövät kutsutaan levyepiteelisyöpä karsinoomat.

Kun suullinen syöpä leviää (metastasizes), se yleensä kulkee läpi imunestejärjestelmän. Syöpäsoluja, jotka saapuvat imunestejärjestelmän tehdään mukanaan imusolmukkeiden, selkeä, vetinen neste. Syöpäsolujen usein esiin vasta lähellä imusolmukkeet kaulan.

Syöpäsolut voivat levitä myös muualle kaulan, keuhkot, ja muut ruumiinosat. Kun tämä tapahtuu,, uusi kasvain on samanlainen epänormaali solujen primäärikasvain. Esimerkiksi, Jos suullinen syöpä leviää keuhkoihin, syöpäsoluja keuhkoissa todella suullinen syöpäsoluja. Tauti on etäpesäkkeitä suullinen syöpä, not lung cancer. Se pidetään suullinen syöpei keuhkosyöpääcer. Lääkäri voi soittaa uuden kasvaimen “kaukainen” tai metastasoitunut tauti.

Suullinen Cancer

* Suullinen syöpä johtuu tupakasta (tupakointi ja pureskelu) ja alkoholin käyttö.
* Kipeä suu, joka ei parane voidaan varoitusmerkki suusyövän.
* Biopsia on ainoa tietää kuten epänormaali alue suuontelon on syöpä.
* Suusyövän hoidossa riippuu sijainnista, koko, tyyppi, ja laajuus kasvaimen, sekä ikä ja terveys sekä potilaan.
* Leikkaus poistaa kasvain suussa on tavallinen hoito potilailla, joilla suusyövän.