Lääketiede


Mitä oireita Alzheimerin tauti?

Puhkeaminen Alzheimerin tauti on yleensä vähitellen, ja se on hitaasti etenevä. Muisti ongelmat perheenjäsenten perin hylkää “normaali osa ikääntymisen” on jälkikäteen todennut perhettä ensimmäisistä vaiheista Alzheimerin tauti. Kun muisti ja muut ongelmat ajattelu alkaa johdonmukaisesti vaikuttaa tavanomaiseen tasoon ja toiminnan; Perheet alkaa epäillä, että jotain enemmän kuin “normaali ikääntyminen” tapahtuu.

Ongelmia muistin, erityisesti viimeaikaisista tapahtumista (lyhytmuistin) ovat yleisiä aikaisin aikana Alzheimerin tautia. Esimerkiksi, henkilö voi, toistuvasti, unohda poistaa rautaa tai ei muistaa mihin aamun lääkkeet on otettu. Lievä persoonallisuuden muutokset, kuten vähemmän spontaaniutta, apatia, ja taipumus vetäytyä sosiaalisen vuorovaikutuksen, voi esiintyä alussa sairaus.

Taudin edetessä, ongelmia abstraktin ajattelun ja muiden henkisen toiminnot kehittyvät. Henkilö saattaa alkaa olla ongelmia lukuja työskennellessä laskut, kanssa ymmärtää mitä on lukenut, tai järjestämiseen työpäivän. Muita häiriöitä käyttäytymistä ja ulkonäköä voidaan nähdä tässä vaiheessa, kuten agitaatio, ärtyvyys, quarrelsomeness, ja vähenevä kyky pukeutua asianmukaisesti.

Myöhemmin aikana häiriö, vaikuttaneet henkilöt voivat tulla sekava tai eksyksissä mitä kuukausi tai vuosi on, kykene kuvaamaan tarkasti, missä he asuvat, tai ei pysty nimi paikka on käynyt. Lopulta, potilaat voivat vaeltaa, ei voi osallistua keskusteluun, epäsäännöllistä tuulella, yhteistyökyvytön, ja menettää rakon ja suolen valvonta. Kun loppuvaiheen tauti, henkilöt voivat tulla täysin kykenemättömiä hoitaa itse. Kuolema voi seurata, ehkä keuhkokuumeeseen tai jokin muu ongelma, joka ilmenee voimakkaasti heikentynyt todetaan terveydentilan. Ne, jotka kehittävät häiriö myöhemmin elämässään useammin kuolevat muita sairauksia (kuten sydänsairauksia) eikä seuraus Alzheimerin tauti.