Lääketiede


Kymmenen varoitusmerkeistä Alzheimerin tauti

Alzheimer's Association on kehittänyt seuraavan luettelon varoitusmerkkejä, ovat yleisimpiä oireita Alzheimerin tauti. Yksilöt, jotka näytteille useita näistä oireista pitäisi nähdä lääkärin täydellinen arviointi.

1. Muistin menetys

2. Vaikeustaso suorittaa tuttuja tehtäviä

3. Ongelmia kielen

4. Desorientaatio aikaan ja paikkaan

5. Huono tai vähentynyt tuomiota

6. Ongelmia abstraktin ajattelun

7. Misplacing asiat

8. Muutokset mielialan ja käyttäytymisen

9. Muutokset persoonallisuus

10. Menettäminen aloite

On normaalia, että tietynlaiset muisti, kuten kyky muistaa luettelot sanojen, supistuvan normaalin ikääntymisen. Itse asiassa, normaali yksilöiden 50 vuotiaille muistavat vain noin 60% niin monet asiat, joitakin erilaisia muisti koekäyttää yksilöinä 20 vuotiaille. Lisäksi, kaikki unohtavat, ja jokainen 20 vuotias on hyvin tietoinen useita kertoja hän ei voinut ajatella vastausta testi, että hän kerran tiesi. Lähes ei 20 vuotias huolestuttaa kun hän unohtaa jotain, että hän on ‘alkuvaiheessa Alzheimerin tauti,’ ottaa huomioon yksittäisen 50 tai 60 vuotiailla muutaman muisti raukeaa voivat huolehtia siitä, että he ovat ‘alkuvaiheessa Alzheimerin tauti.’

Lievää kognitiivista heikkenemistä

Kriteerit dementia ovat varovaisia tarkoittaa, että potilas on ollut huomattavasti vähentynyt kyky ajatella ennen diagnoosi dementia on sopiva. Eteneminen Alzheimerin tauti on niin salakavala ja hidas, että potilaat käyvät läpi laskukauden jos niiden muisti on selvästi huonompi kuin perustilaan, mutta ne eivät vielä täytä kriteerejä dementia. Tämän siirtymäkauden oireyhtymä on lievää kognitiivista heikkenemistä (MCI). Kärsivien ihmisten kanssa MCI on kognitiivista heikkenemistä, joka on osoitettu muodollinen neuropsykologista testausta mutta silti voivat toimia hyvin. Muodollinen neuropsykologiset testaus tarkoittaa yleensä sitä, että potilas on antaa akun standardoituja testejä muistia ja ajattelua. Jotkin näistä testeistä ovat jotain ÄO-testit saatamme ottaneet koulussa. Kun nämä testit ovat kehittäneet ne annettiin satoja tai tuhansia ihmisiä niin, että tilastot ovat saatavilla sanoa miten henkilön pisteet verrata näytteet terveinä henkilöiden samanikäisiä. Jos henkilö tekee maalin alkuun 50%, Se tarkoittaa, että hän oli parempi kuin vähintään 50% Muiden tavallisten ihmisten, jotka ottivat testi. Henkilöt, joilla on alempi tulokset – usein pohjaan 7% – katsotaan olevan MCI.

On olemassa useita muotoja MCI. Ehkä yleisin on yhteydessä huonontuneeseen muistiin, mutta ei kykyä suunnitella ja syy. Henkilöt, joilla tällaista kutsutaan “Amnesiaan MCI” (Amnesiaan tulee “amnesia” ja keinot ole muistia) on suuri riski sairastua Alzheimerin tautiin tulevina vuosina. Henkilöt, joilla on säilynyt muistissa mutta heikentynyt perustelut tai arvostelukyvyn (puhelu ei Amnesiaan MCI) on pienempi riski sairastua Alzheimerin tautiin.

Koska hoidot ovat kehittyneet, jotka vähentävät riskiä sairastua Alzheimerin tautiin tai hidasta sen osuus etenemistä (kuin kesäkuun 2007, tällaista lääkettä on hyväksynyt FDA), tunnustaminen Amnesiaan MCI on yhä tärkeämpää. On toivottavaa, että lääkkeitä on kehitetty, on hidastaa etenemistä MCI Alzheimerin tautiin tai kokonaan estää kehitystä Alzheimerin tauti.