Lääketiede


Miten diagnosoida Alzheimerin tautiin tehty?

Kuten kesäkuussa 2007, ei ole erityisiä “verikoe” tai kuvantaminen testi, jota käytetään diagnosoida Alzheimerin tautiin.
Alzheimerin tauti on diagnosoitu, kun:
1) henkilö on riittävä kognitiivinen heikkeneminen täyttämään kriteerit dementia;
2) Taudinkuvaan vastaa siitä, että Alzheimerin taudin;
3) ei muuta aivosairaus tai muut prosessit ovat parempia selityksiä dementia.

Mitä muita edellytyksiä tulisi seuloa?

On olemassa monia ehtoja, jotka voivat aiheuttaa dementiaa, sisällyttämään seuraavat:

Neurologiset häiriöt: Parkinsonin tauti, aivoverenkierron sairaus ja aivohalvauksia, aivokasvaimia, veritulppia, ja MS-tauti voi joskus liittyä dementiaan, vaikka monet potilaat, joilla nämä edellytykset kognitiivisesti normaalia.

Tartuntataudit: Jotkut aivot infektiot kuten kroonisen syfiliksen, krooninen HIV, tai krooninen sieni aivokalvontulehdus voi aiheuttaa dementiaa.

Sivuvaikutukset lääkkeitä: Monet lääkkeet voivat aiheuttaa kognitiivista heikkenemistä, erityisesti iäkkäillä potilailla. Ehkä yleisin rikoksentekijät ovat lääkkeitä, joilla hallitaan virtsarakon kiireellisyyden ja inkontinenssin. “Psykiatrinen lääkehoito” kuten masennuslääkkeillä ja anti-ahdistus lääkkeitä ja “neurologiset lääkkeet” kuten anti-helat lääkkeitä voi myös liittyä kognitiivista heikkenemistä.

Jos lääkäri arvioi henkilön kognitiivista heikkenemistä, joka on yksi näistä lääkkeistä, lääkitys on usein kevyesti kapenevat ja / tai lopettaa sen määrittämiseksi, olisiko syy kognitiivista heikkenemistä. Jos on selvää, että kognitiivista heikkenemistä ennen käyttöä näiden lääkkeiden, niin kapeneva ei tarvita. Toisaalta, “psykiatrinen,” “neurologinen,” ja “pidätyskyvyttömyys” lääkkeet ovat usein asianmukaisesti määrätty Alzheimerin tauti. Tällaiset potilaat on seurattava tarkkaan, onko näistä lääkkeistä aiheuttaa huonompia kognitio.

Psyykkiset häiriöt: Ikääntyneiden henkilöiden, tietynlaisia masennus voi aiheuttaa ongelmia muistin ja keskittymiskyvyn että aluksi voi erottaa varhaiset oireet Alzheimerin tauti. Joskus, Näissä olosuhteissa, jäljempänä pseudodementia, voidaan kääntää. Tutkimukset ovat osoittaneet, että henkilöt, joilla on masennusta ja samanaikainen kognitiivinen (ajattelu, muisti) vajaatoiminta on hyvin todennäköisesti taustalla dementia kun seurattiin usean vuoden ajan.

Päihderiippuvuus: Väärinkäyttö oikeudellisten ja / tai laittomien lääkkeiden ja alkoholin väärinkäyttöön liittyy usein kognitiivis.

Aineenvaihduntahäiriöt: Kilpirauhasen vajaatoiminta, jotkut steroidi häiriöt, ja ravitsemukselliset puutteet, kuten B12-vitamiinin puutos tai tiamiinin puute on joskus yhdistetty kognitiivisen heikentymisen.

Trauma: Merkittäviä vammoja päähänsä aivojen ruhjeita saattaa aiheuttaa dementiaa. Veritulppa noin ulkopuolella aivojen (subdural hematomas) saattaa liittyä myös dementian.

Myrkyllistä tekijät: Pitkän aikavälin vaikutuksia akuutin häkämyrkytyksen voi johtaa enkefalopatian dementiapotilaat. Joissakin harvoissa tapauksissa, raskasmetalli myrkytys voi liittyä dementia.

Kasvaimet: Monet ensisijainen ja metastasoitunut aivokasvaimet voivat aiheuttaa dementiaa. Kuitenkin, Monilla potilailla aivojen kasvaimet ovat vähän tai ei ollenkaan kognitiivista heikkenemistä liittyy kasvaimen.

Merkitys kokonaisvaltaisen kliininen arviointi

Koska monet muut sairaudet voidaan sekoittaa Alzheimerin tauti, kattava kliininen arviointi on välttämätöntä saapuu oikea diagnoosi. Tällainen arviointi olisi oltava vähintään kolme pääosaa; 1) perusteellinen yleislääkärin workup, 2) neurologinen tutkimus mukaan lukien testaus muistia ja muita toimintoja ajattelu , ja 3) psykiatrinen arviointi arvioida mieliala, levottomuus, ja selkeys ajatuksen.