Lääketiede


Mikä aiheuttaa Heikkonäköisyys?

Amblyopia yleensä alkaa, kun toinen silmä on paljon parempi keskittyä kuin toisen silmän. Esimerkiksi, toinen silmä voi olla erittäin likinäköinen tai paljon hajataittoa , kun taas toinen ei. Kun lapsen aivot joutuu niin epäselvä kuva ja selkeä kuva, Se alkaa ohittaa epäselvä kuva. Jos tämä jatkuu kuukausia tai vuosia, visio silmä, joka näkee epäselvä kuva alkaa huonontua entisestään. Toinen mahdollinen seuraus aivojen piittaamatta huonosti toimiva silmä on muutos yhdenmukaistaminen silmien, kanssa huonosti näkevä silmä kääntää sisäänpäin tai ulospäin. Siksi amblyopia kutsutaan “laiska silmä.”

Toinen muoto laiska silmä, joka voi aiheuttaa amblyopia kutsutaan strabismus. Strabismus tai silmän siirtymä estää silmiä keskittyä yhdessä kuva. Tämä voi aiheuttaa näkeminen. Torjumiseksi tämän, Lapsen aivot yleensä päättää jättää kuvan poikkesivat silmä, aiheuttaa näyn että silmä lopulta heikkenee.

Muut lapset eivät voi nähdä hyvin toisesta silmästään jotain estää valoa pääsemästä läpi. Tämä voi johtua, muun syitä, on kaihi tai pieni määrä verta tai muuta aineistoa, silmän takaosassa.

Miten Heikkonäköisyys diagnosoitu?

Lapsesi lastenlääkäri tai näköohjelman koulussa tarkistaa kolmea seikkaa lapsen silmien terveyteen:

1. Että lapsesi silmät antaa valon kaikki läpi
2. Että molemmat silmät nähdä yhtä hyvin
3. Että silmät liikkuvat yleensä.

Jos on olemassa ongelma kaikissa niissä kolme aluetta, lastenlääkäri tai kouluterveydenhoitaja voi suositella käynti silmälääkäri.