Lääketiede


Mikä on kuukautisia?

Kuukautisia on lääketieteellinen termi ei ole kuukautiset, joko pysyvästi tai tilapäisesti. Kuukautisia voidaan luokitella perus-tai keskiasteen. Ala-asteella kuukautisia, kuukautiset eivät ole koskaan alkaneet (iän 16), taas toisen kuukautisia määritellään puuttuminen kuukautiset kolme peräkkäistä sykliä tai kauemmin kuin kuusi kuukautta nainen oli aiemmin kuukautiset.

Kuukautiskierto voi vaikuttaa monet sisäiset tekijät, kuten ohimenevät muutokset hormonaalista tasot, stressi, ja sairaus, sekä ulkoista tai ympäristötekijöihin. Puuttuu yksi kuukautiset harvoin merkki vakavasta ongelmasta tai taustalla sairaus, mutta kuukautisia pidempikestoisia saattavat viitata taudin esiintymistä tai krooninen sairaus.

Kuukautisia

* Kuukautisia tarkoittaa ettei kuukautiset; Se voi olla joko ensisijainen (merkitys nainen ei koskaan kehittynyt kuukautiset) tai toissijainen (Koska kuukautiset ja nainen oli aiemmin kuukautiset).

* Geneettiset tai synnynnäinen olosuhteet ovat yleisimpiä syitä ensisijainen kuukautisia.

* Kuukautisia voi aiheuttaa häiriöitä munasarjojen, aivolisäke, tai hypotalamuksen.

* Intensiivinen käyttäessään, äärimmäinen laihtuminen, fyysinen sairaus, ja stressi voivat kaikki johtaa kuukautisia.

* Kuukautisia on oire eikä tauti sinänsä, joten kuukautisia voidaan estää vain siinä määrin, että perimmäinen syy voidaan estää.

* Lapsettomuus ja luukato (osteoporoosi) ovat komplikaatioita kuukautisia.

* Hoidot voivat olla kirurginen korjaaminen anatomiset poikkeavuudet, lääkkeitä tai hormonihoidot, ja mahdollisten ehdoiltaan vastaa kuukautisia.

* Näkymät kuukautisia vaihtelee syy kuukautisia.