Lääketiede


Oireita leukemia

Oireet

Kuten kaikki verisolujen, leukemiasolujen kulkevat kehon. Oireet leukemiaan riippuu määrästä leukemiasolujen ja jos nämä solut kerääntyvät kehon.

Ihmiset, joilla on krooninen leukemia ei ole oireita. Lääkäri voi löytää taudin rutiini verikokeet.

Henkilöt, joilla on akuutti leukemia yleensä mennä lääkärille, koska he ovat sairaita. Jos aivot vaikuttaa, Ne voivat olla päänsärky, oksentelu, sekaannus, hukka-lta lihakset valvonta, tai kouristuskohtauksia. Leukemia voi myös vaikuttaa muiden kehon osien, kuten ruoansulatuskanavan, munuaiset, keuhkot, sydän, tai kivekset.

Yhteinen oireita krooninen tai akuutti leukemia voi sisältyä:

* Turvonneet imusolmukkeet, jotka eivät yleensä vahingoita (erityisesti imusolmukkeet kaulan tai kainaloiden)

* Kuume tai yöhikoilu

* Toistuvia infektioita

* Heikkouden tai väsymyksen tunnetta

* Verenvuotoa tai mustelmia helposti (ienverenvuoto, sinipunerva laastaria iholle, tai pieniä punaisia täpliä ihon alla)

* Turvotus tai epämukava tunne vatsassa (alkaen turvonnut perna tai maksa)

* Laihtuminen ei tiedetä syytä

* Kipu luiden tai nivelten

Useimmiten, Näiden oireiden syynä ei ole syövän. Infektio tai muita terveydellisiä ongelmia voi aiheuttaa nämä oireet. Vain lääkäri voi kertoa varmasti.

Kuka tahansa näistä oireista, kerro lääkärillesi, jotta ongelmat voidaan diagnosoida ja hoitaa mahdollisimman varhain.

Diagnoosi leukemia

Lääkärit joskus löytää leukemia jälkeen rutiini verikokeet. Jos sinulla on oireita, jotka viittaavat leukemia, lääkäri yrittää selvittää, mitä aiheuttaa ongelmia. Lääkäri saattaa kysyä henkilökohtaisia ja perheen sairaushistoria.

Sinulla voi olla yksi tai useampia seuraavista testeistä:

* Fyysinen tentti: Lääkäri tarkistaa turvonneet imusolmukkeet, perna, tai maksan.

* Verikokeet: Lab ei täydellinen verenkuva tarkistaa määrä valkosolujen, punasolujen, ja verihiutaleet. Leukemia aiheuttaa erittäin korkea veren valkosolujen. Se voi myös aiheuttaa alhainen verihiutaleiden ja hemoglobiinin, joka on sen sisäpuolella punasolujen.

* Koepala: Lääkäri poistaa kudosta etsiä syöpäsoluja. Biopsia on ainoa varma tapa tietää leukemiasolujen ovat teidän luuytimen. Ennen näyte otetaan, paikallispuudutusta käytetään tunnoton alue. Tämä auttaa vähentämään kipua. Lääkäri poistaa joitakin luuytimen teidän lonkkaluu tai toisen suuren luun. Patologi käyttää mikroskooppia tarkistaa kudosta leukemiasolujen.

On kaksi tapaa lääkäri voi saada luuytimen. Jotkut ihmiset ovat molemmat menettelyt saman käynnin aikana:

o Luuytimen aspiraatio: Lääkäri käyttää paksua, ontto neula näytteitä luuytimen.

o Luuytimen biopsia: Lääkäri käyttää hyvin paksu, ontto neula poistaa pieni luun ja luuytimen.

Muut testit

Testit, että lääkäri määrää sinulle riippuvat oireiden ja leukemiatyyppi. Saatat olla muita testejä:

* Sytogenetiikka: Lab tarkastellaan kromosomien soluja verinäytteistä, luuytimen, tai imusolmukkeiden. Jos epänormaaleja kromosomeja löytyy, testi voi näyttää minkälainen leukemia olet. Esimerkiksi, ihmiset KML on poikkeava kromosomi nimeltään Philadelphia-kromosomi.

* Spinal Tap: Lääkäri voi poistaa joitakin selkäydinnesteen (neste, joka täyttää tilat ja ympärillä aivojen ja selkäytimen). Lääkäri käyttää pitkään, ohut neula poistaa nestettä alaselän. Menettely kestää noin 30 minuuttia ja suoritetaan paikallispuudutuksessa. Sinun täytyy olla tasainen useita tunteja myöhemmin pitää saamasta päänsärky. Lab tarkastukset neste varten leukemiasolujen tai muita merkkejä ongelmien.

* Keuhkoröntgen: X-ray voi osoittaa turvonneet imusolmukkeet tai muita merkkejä taudin rintaa.