Lääketiede


Mikä on amniocentesis?

Lapsivesipisto on menettely, jossa näyte nestettä poistetaan vesikalvon analyysi. Vesikalvon on kohtuonteloon. Vesikalvon on nestetäytteinen sisäiseen raskaana kohdun, jossa vauva elää. Sikiön solujen, proteiinit, ja sikiön virtsan vapaasti liikkua tämä pussi.

Aikana amniocentesis, nestettä poistetaan asettamalla pitkä neula läpi vatsanpeitteiden huomioon vesikalvon. Joskus, naisen iho pistetään ensin paikallispuudutuksessa, mutta tämä ei yleensä tarvitse. Amniocentesis neula on tyypillisesti ohjautuvat pussi avulla ultraäänikuvauksen tehdä joko ennen tai menettelyn aikana. Kun neula on sac, ruisku käytetään vetää selkeä meripihkanvärinen lapsivesi, muistuttaa virtsa. Määrä nestettä poistetaan riippuu iästä sikiön ja syy testaus.

Neste voidaan lähettää arvioitavaksi sikiön keuhkojen kypsyys, jalostusarvon arviointi, näyttö selkärankahalkiota (syntymä vika selkäytimen kehityksen) tai muiden hermostoputken-putki vikoja, tartunnan esiintyminen, tai kromosomianalyysit. Kromosomit ovat rakenteita, jotka sisältävät kaikki geneettisen tiedon meidän solut. Lapsivesi on lukuisia vapaasti kelluva sikiön soluja voidaan kasvattaa laboratoriossa. Kun solut lisääntyvät ja saavuttaa tietyt, niiden kromosomit uutetaan ja analysoidaan. Se kestää noin kaksi viikkoa tehdä kromosomianalyysit. Neste sisältää myös proteiineja, kivennäisaineita ja muita yhdisteitä, jotka voidaan testata, ja nämä tutkimukset voivat 1 että 7 päivää suorittaa. Tiedot on saatu lapsivesi voi auttaa naisia perustuvia päätöksiä niiden raskaudet ja vauvojen.

Useimpien potilaiden, amniocentesis on melko nopea ja mukava menettely. Jotkut naiset kokevat jotkin kohdun kouristelua tai tunne heikotusta.