Lääketiede


Miten amyloidoosi käsitellään?

Aloitusannos amyloidoosin kuuluu korjata elinten vajaatoimintaan ja hoitoon mahdollisesti taustalla oleva sairaus (kuten myelooma, infektio, tai tulehdus). Tauti on usein havaitaan vasta merkittävä elinvaurioita on jo tapahtunut. Siis, vakauttaminen elintoiminnot on ensimmäinen tavoite hoito. Yleisin kuolinsyy systeeminen amyloidoosi on munuaisten vajaatoiminta.

Sephardic juutalaiset ja turkkilaiset perivät perinnöllinen sairaus nimeltä familiaalinen Välimeren kuume, joka liittyy amyloidoosi ja ominaista kausista “hyökkäykset” kuumeen, yhteinen, ja vatsakivut. Nämä hyökkäykset voidaan estää lääkkeiden kolkisiinin. Armenialaiset ja Ashkenazi juutalaiset myös esiintyi enemmän familiaalinen Välimeren kuume iskut eivät kärsi amyloidi laskeuman sairaus. Muut raportit amyloidoosin perheissä ovat erittäin harvinaisia.

Tutkijat ovat tällä hetkellä ilmoittautumalla potilaiden ensisijainen amyloidoosi kliinisissä tutkimuksissa syövän kemoterapiaa lääkitys (Melfalaanin [Alkeran]), yhdessä luun-luuytimen kantasolujen-solujen siirto. Tulokset ovat olleet lupaavia, ja tämä yhdistelmä hoitoa tarjotaan poistaa amyloidoosi valituilla potilailla, että taustalla sairaus, jossa potilas on riittävä. Nämä aggressiivinen hoito vaihtoehtoja kantasolututkimuksen siirto ja suurilla kemoterapia on todellinen läpimurto hoitoon näillä potilailla.

Familiaalinen amyloidoosi voidaan nyt on kuivattu maksansiirto. Tämä vaihtoehto edellyttää tarkkaa diagnoosista proteiini, joka aiheuttaa taudin.

Amyloidoosi

* Amyloidoosi on sairaus, joka aiheutuu poikkeavia valkuaisaineita (amyloidi) talletukset kudoksiin.
* Amyloidoosi saattaa esiintyä yksittäinen sairaus tai seurauksena toisen sairaudesta.
* Oireita potilailla, joilla on amyloidoosi aiheuttaa epänormaalia toimintaa tietyissä elimissä mukana.
* Diagnoosi amyloidoosin on tehty biopsia mukana kudosten.
* Hoitovaihtoehdot amyloidoosi riippuu amyloidoosin ja kuuluu korjata elinten vajaatoimintaan ja hoitoon taustalla olevat olosuhteet.