Lääketiede


Mitä hoitoja ovat tehokkaita anabolinen steroidi väärinkäyttö?

Vähän tutkimuksia hoitojen anabolisten steroidien väärinkäyttö on tehty. Nykyinen tieto perustuu pitkälti kokemuksiin pieni joukko lääkäreitä, jotka ovat työskennelleet saavilla steroidi peruuttaminen. Lääkärit ovat havainneet, että tukihoito on riittävä joissakin tapauksissa. Potilaat ovat koulutettuja, mitä he voivat kokea hoidon lopettamiseen ja on arvioitu itsemurha-ajatuksia. Jos oireet ovat vakavia tai pitkittynyt, lääkkeet tai sairaalahoitoa voidaan tarvita.

Jotkut lääkkeet, joita on käytetty hoitoon steroidi peruuttamista palauttaa hormonaalisen järjestelmän jälkeen haittavaikutusten steroidi väärinkäyttö. Muut lääkkeet kohdistaa tiettyihin vieroitusoireita, esimerkiksi, masennuslääkkeitä masennuksen ja kipulääkkeiden varten päänsärkyä ja lihas-ja nivelkivut.

Jotkut potilaat tarvitsevat apua kuin lääkehoitoa vieroitusoireiden ja hoidetaan käyttäytymiseen hoitomuotoihin.

Ovatko anabolisia steroideja riippuvuutta?

Määrittelemätön osuus steroidien väärinkäyttäjien voi tulla riippuvaiseksi lääkkeistä, osoituksena niiden jatkuva väärinkäyttö, vaikka fyysisiä ongelmia ja kielteisiä vaikutuksia sosiaalisiin suhteisiin. Myös, steroidien väärinkäyttäjät tyypillisesti viettävät paljon aikaa ja rahaa saada lääkkeet, mikä on toinen osoitus siitä, että ne voivat olla riippuvaisia. Yksilöt, jotka väärin steroidien voivat kokea vieroitusoireita, kun he lopeta steroideja, kuten mielialan vaihtelut, väsymys, levottomuus, ruokahaluttomuus, unettomuus, vähennetään sukupuoleen ajaa, ja steroidi cravings. Vaarallisin vieroitusoireita on masennus, koska se johtaa joskus itsemurhayritykset. Jos jätetään hoitamatta, jotkut masennusoireet liittyvät anabolisten steroidien peruuttamista tiedetään säilyvän vuoden jälkeen tai väärinkäyttäjä lopettaa kun lääkkeitä.