Lääketiede


Mikä on luokan kasvain?

Luokan kasvaimen viittaa siihen, kuinka epänormaalit syöpäsolut etsi mikroskoopilla ja kuinka nopeasti kasvain todennäköisesti kasvaa ja levitä. Patologi määrittää luokan kasvaimen käyttää kudosta irrottaa koepala. Seuraavat luokitusjärjestelmä voidaan käyttää aikuisten aivokasvaimet:

Grade I

Kasvain kasvaa hitaasti, on soluja, jotka näyttävät samalta kuin normaalit solut, ja harvoin leviää lähellä kudoksiin. Se voi olla mahdollista poistaa koko kasvain leikkauksella.

Grade II

Kasvain kasvaa hitaasti, mutta saattaa levitä lähellä kudosten ja voi tulla korkeamman luokan kasvain.

Asteen III

Kasvain kasvaa nopeasti, todennäköisesti levitä läheiseen kudokseen, ja syöpäsoluja näyttää hyvin erilaiselta kuin normaalit solut.

Asteen IV

Kasvain kasvaa hyvin aggressiivisesti, on soluja, jotka eroavat hyvin paljon normaalien solujen, ja on vaikea hoitaa menestyksellisesti.

Mahdollisuus elpyminen (ennuste) ja hoidon valitsemiselle riippuvat, arvosana, ja sijainti kasvain ja onko syöpäsolut ovat leikkauksen jälkeen ja / tai levinnyt muihin aivojen osiin.

Tyypit aikuisten aivokasvainten

Laajuus tai leviämisen syöpä on yleensä kuvattu vaiheet. Ei ole standardi lavastus järjestelmää aivokasvainten. Ensisijainen aivokasvaimia voi levitä keskushermostoon (aivojen ja selkäytimen), mutta ne harvoin levitä muihin kehon osiin. Hoitoon, aivokasvainten luokitellaan solutyypin jossa kasvain alkoi, sijainti kasvain keskushermoston, ja luokan kasvain.

Tyypit aikuisten aivokasvainten sisältää seuraavat:

Aivorungon gliooma

Nämä ovat kasvaimia, jotka muodossa aivorungon, osa aivoista liittää selkäydin. Ne ovat usein korkealaatuisia. Aivorungon gliooma, jotka ovat korkealaatuisia ja levittää laajalti koko aivorungon on vaikea hoitaa menestyksellisesti. Vahinkojen estämiseksi tervettä aivokudosta, aivorungon gliooma on yleensä diagnosoidaan ilman koepala.

Käpymäinen Astrocytic Kasvain

Käpymäinen kasvainten muodostumiseen tai lähellä käpylisäke. Käpylisäke on pieni elin aivojen, joka tuottaa melatoniinia, aine, joka auttaa hallitsemaan nukkuminen ja herääminen sykli. On olemassa useita erilaisia käpymäinen kasvainten. Käpymäinen astrocytic kasvaimia astrocytomas esiintyviä käpymäinen alueella ja se voi olla mikä tahansa luokan.

Pilocytic Astrocytoma (luokka I)

Astrocytomas on kasvaimia, jotka alkavat aivosolujen nimeltään astrosyytit. Pilocytic astrocytomas kasvaa hitaasti ja harvoin levitä ympäröiviin kudoksiin niitä. Nämä kasvaimet esiintyy useimmiten lapsilla ja nuorilla aikuisilla. Ne voidaan yleensä hoitaa menestyksekkäästi.

Diffuusi Astrocytoma (arvosana II)

Hajanainen astrocytomas kasvaa hitaasti, mutta usein levitä läheiseen kudoksiin. Jotkut heistä edetä ylempään palkkaluokkaan. Ne tapahtuvat useimmiten nuorilla aikuisilla.

Anaplastic Astrocytoma (luokka III)

Anaplastic astrocytomas kutsutaan myös pahanlaatuinen astrocytomas. Ne kasvavat nopeasti ja levinnyt lähellä kudoksiin. Syöpäsoluista näyttää erilaiselta normaalien solujen. Keski-ikä potilailla anaplastic astrocytomas on 41 vuotta.

Glioblastooma (luokka IV)

Glioblastomas on pahanlaatuinen astrocytomas että kasvaa ja levitä aggressiivisesti. Solut näyttää hyvin erilaiselta kuin normaalit solut. Glioblastooma kutsutaan myös glioblastoma multiforme tai luokka IV astrosytooma. Ne tapahtuvat useimmiten aikuisten vuotiaille 45 ja 70 vuotta.

Oligodendroglial kasvaimet

Oligodendroglial kasvaimia alkaa aivosolut kutsutaan oligodendrosyytti, jotka tukevat ja ravitsevat hermosoluja. Laadut oligodendroglial kasvainten sisältää seuraavat:

* Oligodendroglioma (arvosana II): Oligodendrogliomas ovat hidaskasvuisia kasvainten solujen että näyttää hyvin paljon kuin normaalit solut. Nämä kasvaimet esiintyy useimmiten potilailla vuotiaille 40 ja 60 vuotta.

* Anaplastic oligodendroglioma (luokka III): Anaplastic oligodendrogliomas kasvaa nopeasti ja solujen näyttää hyvin erilaiselta kuin normaalit solut.

Mixed gliooma

Mixed gliooma ovat aivokasvaimia, jotka sisältävät enemmän kuin yhden solun. Ennuste vaikuttaa solujen tyyppi, jolla on korkein arvosana läsnä kasvain.

* Oligoastrocytoma (arvosana II): Oligoastrocytomas ovat hidaskasvuisia kasvain koostuu soluista, jotka näyttävät astrosyytit ja oligodendrosyytti.

* Anaplastic oligoastrocytoma (luokka III): Nämä ovat suurempia-grade oligoastrocytomas. Keski-ikä potilailla anaplastic oligoastrocytomas on 45 vuotta.

Ependymal kasvaimet

Ependymal kasvaimia alkaa yleensä soluissa, linja tilat aivoissa ja noin selkäydin. Nämä tilat sisältävät aivo, neste, tyynyt ja suojaa aivoja ja selkäydintä. Laadut ependymal kasvainten sisältää seuraavat:

* Grade I ja luokan II ependymomas: Nämä ependymomas kasvavat hitaasti ja ovat soluja, jotka näyttävät hyvin kuin normaalit solut. Ne voidaan usein poistaa kokonaan leikkauksella.

* Anaplastic ependymoma (luokka III): Anaplastic ependymomas kasvaa hyvin nopeasti.

Medulloblastoma (luokka IV)

Medulloblastomas ovat aivokasvaimia, jotka alkavat alaselän aivojen. Ne muodostuvat epätavallista aivosoluja hyvin varhaisessa vaiheessa kehitystä. Medulloblastomas ovat yleensä löytyy lapsilla tai nuorilla aikuisilla vuotiaita 21 ja 40 vuotta. Tämäntyyppinen syöpä voi levitä aivoihin selkärangan kautta aivo.

Käpymäinen parenkymaaliset kasvaimet

Käpymäinen parenkymaaliset kasvaimia muodossa parenkymaaliset soluja tai pinocytes, soluja, jotka muodostavat suurimman osan käpylisäke. Nämä eroavat käpymäinen astrocytic kasvaimet, jotka astrocytomas, jotka muodostavat kudoksen, joka tukee käpylisäke. Laadut käpymäinen parenkymaaliset kasvainten sisältää seuraavat:

* Pineocytomas (arvosana II): Pineocytomas ovat hidaskasvuisia käpymäinen kasvaimia, joita esiintyy useimmiten vuotiaisiin 25 että 35.

* Pineoblastomas (luokka IV): Pineoblastomas ovat harvinaisia ja erittäin pahanlaatuinen. Ne ilmaantuvat lapset.

Aivokalvon kasvaimet

Aivokalvon kasvaimia muodossa aivokalvot, ohuita kerroksia kudosta, joka kattaa aivojen ja selkäytimen. Tyypit aivokalvon kasvain sisältää seuraavat:

* Grade I Meningeooma: Meningiomas ovat yleisimpiä aivokalvon kasvain. Arvosana 1 meningiomas ovat hidaskasvuisia ja hyvänlaatuisia. Niitä esiintyy useimmiten naisilla.

* Grade II ja III meningiomas ja hemangiopericytomas: Nämä ovat harvinaisia pahanlaatuiset aivokalvon kasvaimiin. Ne kasvavat nopeasti ja ovat todennäköisesti levitä aivojen ja selkäytimen. Grade III meningiomas ovat yleisempiä miehillä. Hemangiopericytomas usein toistuvat hoidon jälkeen ja useimmat heistä levitä muihin kehon osiin.

Sukusolujen Kasvain

Sukusolujen kasvaimet johtuvat sukusoluista, solut, jotka on tarkoitus muodostaa siittiösolujen kivesten tai munien munasarjoissa. Nämä solut voivat matkustaa muihin kehon osiin ja muodostaa kasvaimia. Tyypit sukusolun kasvaimet ovat germinomas, alkion solu karsinoomat, choriocarcinomas, ja teratomas. Ne voivat esiintyä missä tahansa kehon ja voivat olla joko hyvän-tai pahanlaatuinen. Aivojen, ne muodostavat yleensä keskellä, lähellä käpylisäke, ja voi levitä muihin osiin aivojen ja selkäytimen. Useimmat sukusolujen kasvaimia esiintyy lapsilla.

Craniopharyngioma (arvosana II)

Craniopharyngiomas esiintyy Sellar alueella aivoissa, lähellä aivolisäkkeen. Aivolisäke on pieni elin noin kokoa herne, sijaitsee pohjassa aivojen. Tämä rauhanen valvonta monia kehon toimintoja, erityisesti kasvun. Aikuisilla, Näiden kasvainten esiintyy useimmiten ikävuoden jälkeen 50 vuotta. Craniopharyngiomas painaa keskeisissä aivokudosta ja aiheuttaa oireita näkyvän. Kasvaimet voivat myös estää nesteen aivoissa ja aiheuttaa turvotusta. Ennuste on hyvä craniopharyngiomas jotka ovat kokonaan poistettu leikkauksessa.

Aivolisäkkeen kasvaimia esiintyy myös tällä alueella.

Toistuva aikuisissa aivoissa kasvain

Toistuva aikuisten aivokasvain on kasvain, joka on toistunut (palata takaisin) kun se on käsitelty. Aikuisten aivokasvainten usein toistuvat, joskus monta vuotta ensimmäisestä kasvain. Kasvain voi tulla takaisin aivojen tai muiden kehon osien.

Metastasoitunut aivokasvainten

Syöpätyyppien, joka on yleisesti levinnyt aivoihin ovat keuhko-, rinta, tuntematon ensisijaiseen sivustoon, melanooma, ja kaksoispiste. Noin puolet metastasoituneen selkäytimen kasvaimet johtuvat keuhkosyövän.

Ennuste riippuu seuraavista:

* Onko potilas on alle 60 vuotta.

* Onko vähemmän kuin 3 kasvaimia aivoissa ja / tai selkäytimen.

* Sijainti kasvaimia aivoissa ja / tai selkäytimen.

* Miten hyvin kasvaimen hoitovasteen.

* Onko primäärikasvain kasvaa edelleen tai levittää.

Ennuste on parempi aivojen etäpesäkkeitä rintasyöpään kuin muita ensisijainen syöpä.

Ennuste on huonompi aivojen etäpesäkkeitä alkaen paksusuolisyöpä.