Lääketiede


Mikä aiheuttaa angina?

Yleisin syy angina on sepelvaltimotauti. Harvinaisempia syy angina on kouristus sepelvaltimoiden.

Sepelvaltimotauti

Sepelvaltimoiden toimittaa happipitoista verta sydänlihakseen. Sepelvaltimotauti kehittyy, kun kolesteroli on talletettu valtimon seinämän, aiheuttaa muodostumista kovan, paksu aine nimeltä kolesteroli plakin. Kertyminen kolesterolin plakin ajan aiheuttaa ahtauma sepelvaltimoissa, prosessin, jota kutsutaan verisuonten kalkkeutumista. Arterioskleroosipotilailla voidaan nopeuttaa tupakointi, korkea verenpaine, kohonnut kolesteroli, ja diabetes. Kun sepelvaltimot tullut supistui yli 50% että 70%, he eivät enää täytä veren hapen kysynnästä sydänlihakseen harjoituksen aikana tai stressi. Hapenpuutetta ja sydämen lihaksen rintakipuja aiheuttavan (angina).

Sepelvaltimon kouristus

Valtimoiden seinämiin ympäröi lihassyiden. Nopea supistuminen näistä lihassyiden äkillisesti ahtauma (kouristus) ja valtimoiden. Kouristus sepelvaltimoiden vähentää veren sydänlihakseen ja aiheuttaa angina. Angina seurauksena sepelvaltimon kouristus kutsutaan “variantti” angina pectoris tai Prinzmetalin angina. Prinzmetalin angina tyypillisesti levossa, yleensä varhain aamulla. Kouristuksia voi esiintyä normaalia sepelvaltimoiden sekä näiden kaventunut arteriosclerosis.

Sepelvaltimon kouristus voi myös johtua tai väärinkäyttö kokaiinia. Kouristus valtimon seinämän aiheuttamaa kokaiini voi olla niin merkittävä, että se voi todella aiheuttaa sydänkohtauksen.

Mitä muita syitä rintakipu?

Hoitotyössä potilaiden rintakipua, lääkäri erottaa onko kipu liittyy hapenpuute ja sydänlihaksen (kuten angina pectoris tai sydänkohtaus), tai johtuu toisen prosessin. Monet olosuhteet ovat katsoi, että voi aiheuttaa rintakipua, joka on samanlainen kuin sydänkohtaus tai angina. Esimerkkeinä seuraavat:

* Pleuritis (keuhkopussintulehdus): Limakalvon tulehdus ja keuhkojen (pleuritis) aiheuttaa terävä rintakipu, mikä pahentaa syvä hengitys ja yskää. Potilaat huomaavat usein hengenahdistusta, johtuu osittain niiden pinnallinen hengitys vähentää rintakipua. Virusinfektiot ovat yleisimpiä syitä keuhkopussintulehdus. Muut systeemiset tulehdukset, kuten systeeminen lupus, voi myös aiheuttaa keuhkopussintulehdus.

* Perikardiitti: Perikardiitti on limakalvon tulehdus sydämen ympärillä. Oireita perikardiitti ovat samankaltaisia kuin pleuritis.

* Keuhkokuume: Keuhkokuume (bakteeritulehdus keuhkoissa) aiheuttaa kuumetta ja rintakipua. Rintakipua bakteerikeuhkokuumeen johtuu ärsytys tai tulehdus limakalvon keuhkojen (keuhkopussin).

* Keuhkoembolia: veritulppa matka suonet lantion tai alaraajojen keuhkojen, ehto on keuhkoembolia. Keuhkoveritulppa voi aiheuttaa kuoleman keuhkokudoksen (keuhkojen sydäninfarkti). Keuhkojen sydäninfarkti voi johtaa ärsytykseen ja pleura, aiheuttaa rintakipua samanlainen keuhkopussintulehdus. Joitakin yleisiä syitä verihyytymien nämä laskimot on syvä laskimotukos (pitkittynyt liikkumattomuus, Viime leikkaus, trauman jalat, tai lantion infektio).

* Ilmarinta: Pienet sacs keuhkokudoksen (keuhkorakkuloiden) voi spontaanisti räjähtää, aiheuttaa ilmarinta. Oireita ilmarinta ovat äkillinen, vaikea, terävä rintakipu ja hengenahdistus. Yksi yleinen syy ilmarinta on vaikea emfyseema.

* Mitraaliläpän esiinluiskahdus: Mitraaliläpän esiinluiskahduksia on yhteinen sydän venttiili poikkeavuus, vaikuttaa 5% to 10% väestön. MVP on erityisen yleistä naisilla välillä 20 to 40 vuettäiaille. Rintakipu kanssa MVP on yleensä terävä, mutta ei vakava. Toisin angina, rintakipu MVP harvoin tapahtuu aikana tai sen jälkeen harjoituksen, ja yleensä ei reagoi nitroglyserolia.

* Aortan dissektio: Aortta on merkittävä aluksen tuottaa verta vasemmasta kammiosta muualle elimistöön. Aortan dissektio (repeytyneet aortan seinämän) on hengenvaarallinen hätä. Aortta leikkely aiheuttaa vakavia, armoton rinnassa ja selkäkipu. Nuoret aikuiset, joilla aortan dissektio yleensä Marfan oireyhtymä, perinnöllinen sairaus, jossa epätavallisen muotoista rakenteellista proteiinin kollageenin aiheuttaa heikkoutta aortan seinämän. Vanhemmat potilaat kehittää aortta leikkelyn tyypillisesti seurauksena krooninen, korkea verenpaine, lisäksi yleisesti valtimonkovettumatauti (verisuonten kalkkiutuminen).

* Tietzen oireyhtymä, kylkiluu murtumia, lihasjännitystä tai kouristukset: Kipu peräisin rintakehän seinämään saattavat johtua lihasjännitystä tai kouristukset, Tietzen oireyhtymä, tai kylkiluun murtumat. Rintakehän kipu on yleensä terävä ja vakio. Se on yleensä pahentaa liikkeen, yskä, syvä hengitys, ja suoraan painetta alueella. Lihasspasmit ja kanta voi johtua voimakas, epätavallinen kiertämällä ja taivuttamalla. Liitokset kylkiluiden ja rusto vieressä rintalastan voi tulehtuvat, tilaa kutsutaan Tietzen oireyhtymä. Murtunut kylkiluut johtuvat trauma tai syöpä osallistuminen voi aiheuttaa merkittävää kipua rinnassa.

* Hermopinne: Puristus hermojuurten luun kannuksensa koska ne lähtevät selkäydin voi aiheuttaa kipua. Hermopinne voi aiheuttaa heikkoutta ja tunnottomuutta on olkavarteen ja rintaan.

* Vyöruusu (herpes zoster infektio hermoja): Vyöruusu on hermo ärsytys tartunnan, jotka voivat aiheuttaa kipua rinnassa päivää ennen tyypillinen ihottuma ilmestyy.

* Ruokatorven kouristelua ja refluksin: Ruokatorvi on pitkä lihaksikas putki joka yhdistää suun mahalaukun. Refluksi, tai pulauttelu mahan sisällön ja happoa ruokatorveen voi aiheuttaa närästystä ja rintakipua. Kouristus lihas ruokatorven voi myös aiheuttaa kipua rinnassa, joka voidaan erottaa rintakipu aiheuttama angina pectoris tai sydänkohtaus. Aiheuttaa ruokatorven lihaskouristus ei ole tiedossa. Kipu ruokatorven spasmi voivat vastata nitroglyseriini samalla tavalla kuin angina.

* Sappirakon hyökkäys (sappikivet): Sappikivet voi estää sappirakon tai sappiteiden ja aiheuttaa voimakasta kipua vatsan yläosassa, selkä ja rintakehä. Sappirakon hyökkäykset voivat jäljitellä tuskan angina pectoris ja sydäninfarkti.

* Anxiety ja paniikkikohtaukset: Levottomuus, masennus, ja paniikkikohtaukset ovat usein liittyy kipua rinnassa kestävät minuuteista päiviin. Kipu voi olla terävä tai tylsä. Se liittyy yleensä hengenahdistus, tai kyvyttömyys ottaa syvään henkeä. Emotionaalinen stressi voi pahentaa rintakipua, mutta kipu ei yleensä liity rasituksessa, og er ikke helpottunut Nitroglyserolin. Nämä potilaat ovat usein hengityksen liian nopeasti (hyperventilate), aiheuttaa pyörrytystä, tunnottomuus, ja pistely huulissa ja sormissa. Sepelvaltimotauti riskitekijät ovat tyypillisesti poissa näillä potilailla. Koska ei ole testi paniikkikohtauksia, potilaiden rintakipua yleensä kokeita sulkea sepelvaltimotauti ja muita syitä rintakipu.