Lääketiede


Miten anoreksia käsitelty?

Anoreksia voidaan käsitellä avohoidossa tai sairaalassa voi olla tarpeen. Yksittäiselle vaikeaa laihtuminen, joka on heikentynyt elintoiminnot, sairaalahoito on aluksi keskittyä korjaus aliravitsemukseen, ja laskimoon ruokinta tai letkuruokinta että menee ohi suun voi olla tarpeen. Saada välillä 1 että 3 puntaa viikossa on turvallista ja vutettavissa kun aliravitsemus on korjattava. Joskus painonnousu on saavutettu käyttämällä aikataulut syöminen, vähentynyt fyysinen aktiivisuus, ja suurempaa sosiaalista toimintaa, joko laitoshoitoa tai avohoidossa.

Yleinen hoito anoreksia, however, On keskityttävä enemmän kuin painonnousu. On erilaisia hoitomuodot riippuvainen resursseja yksittäisten. Koska yhä vakuutuksen rajoitukset, monet potilaat toteavat, että lyhyt sairaalahoitoon jälkeen päivä hoito-ohjelma on tehokas vaihtoehto enää laitoshoitoa ohjelmat. Useimmat yksityishenkilöt, however, aluksi etsimään avohoitookuitenkinn sekä psykologisia että lääketieteellistä hoitoa. On tavallista aloittaa monialainen hoitoryhmän koostuu liittyy hoidon tarjoaja, ravitsemusterapeutti tai ravitsemusterapeutin, ja mielenterveys-terveydenhuollon tarjoajan.

Erilaiset psykoterapiaan on palkattu hoitamaan anorektikoista. Yksilöllinen hoito, kognitiivinen käyttäytyminen hoito, ryhmäterapia, ja perheterapia ovat kaikki onnistuneet hoitoon anoreksian. Nuorilla, Tutkimus osoittaa, että Maudsley malli perheterapia voi olla erityisen tehokas hoidettaessa tämä sairaus tässä ryhmässä. Toisin kuin monet aiempien lähestymistapojen käsittely, Maudsley malli lähestyy perheen yksittäisten anoreksia osana ratkaisua eikä osa syy heidän rakkaansa on häiriö. Kun käynnissä erityinen ohjauksen ammatillinen mielenterveyteen joukkue, Tämä lähestymistapa on perhe aktiivisesti auttaa heidän rakkaansa syödä enemmän terveellä tavalla.

Kaikki asianmukaisen hoidon lähestymistavan osoitteet taustalla olevat ongelmat valvonta, perfektionismi, ja omakuvasta. Perheen dynamiikkaa tutkitaan. Ravitsemuskasvatuksen tarjoaa terveellinen vaihtoehto painonhallintaan potilaalle. Ryhmäohjausta tai tukiryhmiä usein auttaa yksilöä toipuminen. Lopullisena tavoitteena hoidon tulisi olla yksilön hyväksyä itse ja johtaa fyysisesti ja henkisesti terve elämä.

Vaikka ei lääkitystä on havaittu, että voi lopullisesti vähentää pakkoa näännyttää itsensä, olantsapiinin (Zyprexa, Zydis) on lääkitys, jota käytetään myös mielialantasaaja ja skitsofrenian hoitoon, jotka voivat olla hyödyllisiä hoidettaessa anoreksia. Tämä ajatus auttaa lisäämään painoa ja hallita joitakin emotionaalisia oireita kuten ahdistuneisuutta ja masennusta, joka voi seurata anoreksia. Jotkut selektiivinen serotoniinin takaisinoton estäjä (SSRI) masennuslääke lääkkeet ovat osoittautuneet hyödyllisiksi painon ylläpitoon kun paino on saatu ja hallinnassa mielialan ja ahdistuneisuuden oireita voi liittyä tila.