Lääketiede


Johdatus Ahdistuneisuus

Levottomuus

Yleistynyt ahdistuneisuushäiriö (tai GAD) on tyypillistä liiallinen, liioiteltu ahdistusta ja huolta arjen tapahtumista, joilla ei ole selvää syytä huoleen. Ihmiset, joilla oireita yleistynyt ahdistuneisuushäiriö on yleensä aina odottaa katastrofi ja voi lakata murehtimasta terveys, rahaa, perhe, työ, tai koulun. Ihmisillä, joilla GAD, huoli on usein epärealistisia tai ulos suhteessa tilanteeseen. Jokapäiväinen elämä muuttuu jatkuvassa huoli, pelko, ja pelko. Lopulta, ahdistus niin hallitsee ihmisen ajattelua, että se häiritsee päivittäistä toimintaa, mukaan lukien työ, koulu, yhteiskunnalliseen toimintaan, ja suhteet.

Mitä oireita GAD?

GAD vaikuttaa siihen, miten ihminen ajattelee, mutta ahdistus voi aiheuttaa fyysisiä oireita, sekä. Oireita GAD voi sisältyä:

* Liiallinen, jatkuva huoli ja jännitys
* Epärealistinen koska ongelmat
* Levottomuus tai tunne “ärtyisä”
* Ärtyvyys
* Lihasjäykkyys
* Päänsärky
* Hikoilu
* Keskittymisvaikeudet
* Pahoinvointi
* Tarve mennä vessaan usein
* Väsymys
* Ongelmia putoaminen tai pysyä unessa
* Vapina
* Ovat helposti hätkähdytti

Lisäksi, ihmiset GAD usein muita ahdistuneisuushäiriö (kuten paniikkihäiriö, pakko-oireinen häiriö, ja fobioita), kärsivät masennuksesta, ja / tai väärinkäyttö lääkkeiden tai alkoholin.

Mikä aiheuttaa GAD?

Tarkka syy GAD ei täysin tunneta, mutta monet tekijät — lukien genetiikka, aivojen kemia ja ympäristö korostaa — näytä osallistua sen kehittämiseen.

* Genetiikka: Jotkut tutkimukset osoittavat, että suvussa on osuutta lisätä todennäköisyyttä, että henkilö kehittää GAD. Tämä tarkoittaa, että taipumus kehittää GAD voidaan välittää perheiden.
* Aivojen kemiaa: GAD on liittynyt epätavallisen korkeat tiettyjen välittäjäaineiden aivoissa. Hermovälittäjäaineet ovat erityisiä kemiallisia sanansaattajia, jotka auttavat siirtää tietoa hermosolujen ja hermosolu. Jos välittäjäaineiden eivät ole tasapainossa, Viestien eivät pääse läpi aivoihin oikein. Tämä voi muuttaa tapaa aivot reagoi tietyissä tilanteissa, mikä ahdistus.
* Ympäristötekijät: Trauma ja stressaavaa tapahtumia, kuten väärinkäyttö, kuolema, joka rakasti yksi, avioero, vaihtaa työpaikkaa tai koulua, voi johtaa GAD. GAD myös voi pahentaa stressi. Käyttöä ja vetäytyminen riippuvuutta aiheuttavien aineiden, myös alkoholin, kofeiini, ja nikotiini, voi myös pahentaa ahdistusta.

Kuinka yleistä Gad?

Noin 4 miljoonaa aikuista amerikkalaista kärsii GAD aikana vuosi. Se useimmiten alkaa lapsuudessa tai nuoruudessa, mutta voi alkaa aikuisiällä. Se on yleisempi naisilla kuin miehillä.

Miten Gad diagnosoitu?

Jos oireita GAD ovat läsnä, Lääkäri aloittaa arviointi kysymällä kysyttävää sairaushistoria ja suorittaa lääkärintarkastus. Vaikka ei ole laboratoriokokeet erityisesti diagnosoimaan ahdistuneisuushäiriö, Lääkäri voi käyttää erilaisia testejä etsiä fyysinen sairaus aiheuttaa oireita.

Lääkäri perustaa hänen diagnosoitu GAD raportteihin voimakkuus ja kesto oireiden — myös ongelmia toimintaan aiheuttamat oireet. Lääkäri määrää, jos oireet ja aste toimintahäiriö osoittavat erityistä ahdistuneisuushäiriö. GAD on diagnosoitu, jos oireet ovat läsnä enemmän päiviä kuin ei aikana vähintään kuuden kuukauden. Oireet täytyy myös puuttua arjen, kuten menetät töihin tai kouluun.

Miten Gad käsitellään?

Jos mitään fyysistä sairautta ei löytynyt, Saatat olla tarkoitetun psykiatrin tai psykologin, Mielenterveyden ammattilaiset, jotka on koulutettu diagnosoida ja psykiatristen sairauksien hoitoon kuten GAD. Hoito GAD useimmiten sisältää yhdistelmä lääkitys ja kognitiivis-behavioraalinen terapia.

* Lääkitys: lääkkeitä on saatavilla hoitoon Gadin ja voi olla erityisen hyödyllinen henkilöille, joiden ahdistus häiritsee päivittäistä toimintaa. Lääkitys useimmiten käytetään GAD lyhyellä aikavälillä ovat lääkeryhmään nimeä bentsodiatsepiinit. Nämä lääkkeet ovat joskus kutsutaan “rauhoittavat,” koska olosi rauhallinen ja rento. Ne toimivat vähentämällä fyysiset oireet GAD, kuten lihasjännitystä ja levottomuus. Yhteinen bentsodiatsepiinit ovat Xanax, Librium, Valium ja Ativania. Masennuslääkkeet, kuten Paxil, Effexor, Prozac, Lexapro, ja Zoloft, käytetään myös hoitoon GAD. Nämä masennuslääkkeet voivat kestää muutaman viikon aloittaa työt, mutta ne soveltuvat paremmin pitkän aikavälin hoito GAD.
* Kognitiivis-behavioraalinen terapia: Ihmiset kärsivät ahdistuneisuushäiriö osallistuvat usein tällaista hoitoa, jossa opitaan tunnistamaan ja muuttamaan ajattelumalleja ja käyttäytymistä, jotka johtavat ahdistunut tunteita. Tämäntyyppinen hoito auttaa raja vääristynyt ajattelu katsomalla huolestuttaa realistisemmin.

Lisäksi, rentoutumista tekniikoita, kuten syvä hengitys ja biofeedback, voi auttaa hallitsemaan lihasjännitystä, että usein mukana GAD.