Medicina


Poliartikularni juvenilnog reumatoidnog artritisa

Poliartikularni juvenilni reumatoidni artritis je oblik u kojem se četiri ili više zglobova su uključeni nakon šest mjeseci od bolesti. Ovaj obrazac je teža i zbog većeg broja zglobova koji su uključeni i činjenica da je sklon da biste dobili gore s vremenom. Ova djeca mogu imati mnogo poteškoća s normalnim aktivnostima i trebaju biti tretirani agresivno.

Od liječnika gledišta, najvažnija stvar je da donese upalni artritis pod kontrolom što je prije moguće. Tipično, to uključuje barem lijekovi koji smanjuju upale, redovitom perioperacijskom lijekova (NSAR). To također može zahtijevati korištenje neke prilično jake lijekove, ali važno je prepoznati da su neophodne za smanjenje simptoma i sprječavanje trajnog oštećenja. Jedna stvar to bdjeti vanjska strana za se koristi steroide (na primjer, prednizon). U težim slučajevima, To može biti potrebno, ali to nije “pravi” rješenje. Steroidi čine bolesnici s artritisom osjećaju divno, ali to je kao brišući prljavštinu pod tepih. Sve izgleda dobro, ali to zapravo nije. Uzimanje previše steroida za dugo razdoblje uzrokuje puno problema, kao što su kratke stas i slabe kosti. Kad god mi je potrebno staviti dijete na steroidni lijekovi, želimo da ih dijete što je brže moguće. Nesteroidni antiflogistični lijekovi su dovoljni za mnoge djece s poliartikularnim juvenilnog reumatoidnog artritisa, ali više teškim slučajevima može zahtijevati više agresivniji “drugi-line” lijekova, kao što su zlato snimaka, sulfasalazine, ili metotreksat. Teškim slučajevima koji zahtijevaju steroide ili druge linije lijekova trebaju biti pod nadzorom iskusnih liječnika.

Noviji oblik lijeka, biološkim zove TNF-blokatora, je sada dostupan. Čimbenik nekroze tumora alfa (TNF-alfa) je supstanca koju stanice u tijelu koje ima važnu ulogu u promicanju upala. Blokirajući djelovanje TNF-alfa, TNF-blokatori smanjuju znakove i simptome upale. Etanercept (Enbrel) je self-injekcija TNF-blokator koji se ubrizgava u kožu dva puta tjedno te je indiciran za smanjenje simptoma i znakova umjereno do jako aktivna poliartikularni-naravno juvenilni reumatoidni artritis u bolesnika koji su imali neadekvatan odgovor na jednu ili više bolesti modificiranje medicine(s). Infliximab (Remicade) je intravenski u infuziji protutijelo koje blokira efekte TNF-alfa. Remicade se daje intravenskom infuzijom svaka dva mjeseca. Remicade je učinkovit za liječenje juvenilnog reumatoidnog artritisa i može rezultirati u značajno i hitno smanjenje aktivnosti bolesti i poboljšanju kvalitete života. Adalimumab (Humira) Također je self-injekcija TNF-bloker koji smanjuje znakove i simptome umjerene do teško aktivni poliartikularni maloljetnika upalni artritis kod djece 4 godina ili stariji.