Medicina


Što je cilj fizikalne terapije za osobe s artritisom?

Ljudi s artritisom često imaju tvrd zglobovima – u velikoj mjeri jer su izbjegli pokreta koji može povećati bol. Po mobiliziranje artritis zglobova, međutim, ukočenost i bol samo pogoršaju. Dakle, osobe s artritisom često koristi od fizikalne terapije. Fizioterapeut može vas naučiti kako raditi krutosti bez daljnjeg oštećenja vašeg joint. Fizikalna terapija je također korisna nakon ozljede, kao što je iz pada, i nakon zajedničke operacije, posebno za umjetnu zamjene zgloba.

Radna terapija može vas naučiti kako smanjiti pritisak na vaše zglobove tijekom svakodnevnih aktivnosti. Radni terapeut može vam pokazati kako promijeniti svoj dom i radno mjesto okruženja kako bi se smanjila prijedloge koji mogu pogoršati artritis. Oni također mogu pružiti udlage za ruke ili zapešća, i preporučiti pomagala za pomoć u zadacima kao što je vožnja, kupanje, preljev, domaćinstva i određenih radnih aktivnosti.

Što je cilj fizikalne terapije?

Cilj fizikalne terapije je da se osoba vrati na mjesto gdje on ili ona može obavljati normalne, svakodnevne aktivnosti bez poteškoća.

Očuvanje dobar raspon pokreta je ključ za održavanje sposobnosti za obavljanje dnevnih aktivnosti. Dakle, povećava opseg pokreta zgloba je primarni fokus fizikalne terapije. Izgradnja snaga u koji su uključeni mišiće oko zajedničkog također je izuzetno važno, jer jača mišiće bolje može stabilizirati oslabljena joint.

Fizioterapeuti pružaju vježbe dizajnirane za očuvanje snage i korištenje vaših zglobova. Mogu vam pokazati najbolji način da se presele iz jedne pozicije na drugu, a može vas naučiti kako koristiti pomagala kao što su hodanje štakama, hodalica ili štap, ako je potrebno.

Koje su neke prednosti zanimanja i fizičkog programa liječenja?

Postoje mnoge prednosti da je sudjelovao u fizičkom i okupacione terapije program, uključujući:

* Vi se obrazuju o vašem tipu artritisa, tako da možete biti dobro informiran.
* Ako ste pretili, prehrambene plan će biti stvoren da se smanji stres od viška težine na podupiranje zglobova leđa, noge i stopala. (Kao što je još, nema posebnih dijeta — osim dijeta dizajniran za gubitak težine — pokazalo korisno za artritis.)
* Možete dobiti stopala skrb savjet, uključujući i izbor dobro neuklapanje cipele s ugrađenom oprugom vanjskim potplatima i isklesani (orthotic) ulošci molded točno konture svakog stopala.
* Naučit ćete terapijske metode za ublažavanje nelagode i poboljšati performanse kroz razne fizičke tehnike i aktivnosti izmjene.

Što ću naučiti tehnike?

* Odmor. Mirovanje pomaže smanjiti i zajedničke upalu i bol, a posebno je korisno kada više zglobova su pogođeni i umor je veliki problem. Pojedinačna zajednički ostalo je najviše korisno kada artritis uključuje jednu ili samo nekoliko zglobova. Custom udlage može biti izvršena na ostatak i podršku upaljene zglobove i meka kragna može podržati vrat dok ste sjedi ili stoji.
* Toplinska modalitetima. Primjena led pakete ili grijanje jastučići, kao i duboke topline koje ultrazvukom i vrući oblozi, može pomoći osloboditi lokalnu bol. Toplina također opušta spazam mišića oko upala zglobova. Grijanje zglobove i mišiće s topla kupka ili tuš prije vježbanja može pomoći da lakše vježba.
* Vježba . Vježba je važan dio artritis tretman koji je najučinkovitije kada je učinio ispravno svaki dan. Vaš liječnik i terapeut će propisati program za vas koji mogu varirati kao vaše potrebe mijenjati.