Medicina


Terapija nakon zamjene zgloba

Preoperativna programe obrazovanja i vježbanja, počela prije operacije, Nastavili smo kod kuće. Oni se mogu promijeniti u bolnici nakon operacije kako bi odgovarao novom potreba tijekom rehabilitacije razdoblju. Ove vježbe mogu biti dodan u vašu uobičajeni režim vježbanja, a vi svibanj pronaći Vašu sposobnost da se vježba ima poboljšan nakon operacije.

Što zajedničku zaštitu tehnike ponudio?

Postoje načini za smanjenje stresa na zglobovima pogođeni artritisom tijekom sudjelovanja u dnevnim aktivnostima. Neke od njih uključuju:

* Kontroliranje vaše težine kako bi se izbjeglo stavljajući dodatni stres na težina-ležište zglobova, kao što su leđa, bokovi, koljena i stopala.
* Svjesni položaja tijela, koristeći dobar stav kako bi zaštitili leđa i zglobova noge i stopala. Kad god je moguće, sjesti za napraviti posao umjesto stoji. Promjena položaja često jer borave u jednom položaju dugo vremena povećava ukočenost i bol.
* Očuvanje energije, dopuštajući za razdoblja odmora, kako tijekom radnog dana i za vrijeme aktivnosti.
* Poštujući bol. Ona je svoje tijelo i način za reći ti nešto nije u redu. Ne pokušavajte aktivnost koja stavlja pritisak na zglobove koji su već bolno ili tvrd.

Radni terapeut može vam pokazati načine kako to učiniti svakodnevne zadatke bez pogoršanja boli ili uzrokuje oštećenja zglobova. Neke tehnike uključuju zajedničke zaštite:

* Korištenje odgovarajuće tijelo mehanike za ulazak i izlazak iz automobila, stolica ili kadom, kao i za podizanje objekata.
* Koristeći svoj najjači zglobova i mišića smanjiti stres na manje zglobova. Na primjer, nosi torbicu ili torbu s ramena remen umjesto ruci.
* Distribucija pritiska za smanjenje stresa na bilo kojem jedan zajednički. Podizanje jela s dlanova nego s prstima i nošenje teških tereta u vašim rukama umjesto sa vašim rukama.
* Ako su vaše ruke pogođeni artritis, Izbjegavajte usku gripozan, štipanje, cijeđenje i uvijanje. Načini za postizanje iste zadatke s alternativne metode ili alat obično se može pronaći.