Medicina


Što je septički artritis?

Septički, ili zarazne, artritis je infekcija jednog ili više zglobova mikroorganizmima. Normalno, zajednički podmazan sa malu količinu tekućine koja se naziva sinovijalnoj tekućini ili zglobne tekućine. Normalne zglobne tekućine je sterilan i, ako je uklonjena i kulturan u laboratoriju, ne mikrobi će se naći. S septički artritis, mikrobi se identificirati u pogođenim zglobne tekućine.

Najčešće, septički artritis utječe na jedan zajednički, ali ponekad i više zglobova su uključeni. Zglobova utjecati nešto razlikuju se ovisno o mikrob uzrokujući infekcije i predisponirajući faktori rizika za osobu oboljelu. Septički artritis se također naziva zaraznih artritis.

Septička Artritis

* Septički artritis je upala jednog ili više zglobova mikroorganizmima.
* Septički artritis može biti uzrokovana bakterijama, virusa, i gljiva.
* Rizici za razvoj septički artritis uključuju uzimanje imunološki suzbijanje lijekova, intravenski lijekovi zlostavljanje, prošlosti bolesti zglobova, ozljede ili operacije, i temeljne medicinske bolesti, uključujući dijabetes, alkoholizam, srpastih stanica bolest, reumatske bolesti, i imunološki poremećaji nedostatak.
* Simptomi uključuju groznicu septički artritis, zimica, kao i bol u zglobovima, oteklina, crvenilo, ukočenost, i toplinu.
* Septički artritis se dijagnosticira identificiranje zaražene zglobne tekućine.
* Septički artritis se liječi antibioticima i drenažu od zaraženih zglobne tekućine iz zajedničke.