Medicina


Koji su simptomi i znakovi septički artritis?

Simptomi uključuju groznicu septički artritis, zimica, kao i bol u zglobovima, oteklina, crvenilo, ukočenost, i toplinu. Spojevi najčešće uključeni su veliki zglobovi, kao što su koljena, gležnjevima, bokovi, i laktovi. U osoba s faktorima rizika za zajedničke infekcije, neobična zglobova mogu biti inficirane, uključujući zajedničke gdje ovratnikom kost (klavikula) zadovoljava prsne (sternum). S neuobičajeno mikrobe, kao što su Brucella spp., atipični zglobova mogu biti inficirane, kao što sacroiliac zglobova.

Tko je na rizik od razvoja septičkog artritisa?

Dok je zajednički infekcija povremeno se javlja kod osoba bez poznatih faktora rizika predisponirajuće, to češće događa kad neke rizične situacije su prisutni. Rizici za razvoj septički artritis uključuju uzimanje lijekova koji potiskuju imunološki sustav, intravenski lijekovi zlostavljanje, prošlosti bolesti zglobova, ozljeda, ili operacije, i temeljne medicinske bolesti, uključujući dijabetes, alkoholizam, srpastih stanica bolest, reumatske bolesti, i imunološki poremećaji nedostatak. Osobe s bilo koji od ovih uvjeta koji razvijaju simptome septički artritis odmah treba potražiti liječničku pomoć.

Koje su komplikacije septičkog artritisa?

Brzo čišćenje infekcije je najvažnije za očuvanje zajedničkog. Ako su prikladni antibiotici počeli odmah, zajedničke integritet može održavati, i povratak na funkciju očekuje se. Ako je infekcija je dugogodišnji, mogućnost zajedničkog uništenja postoji. Tipke za uspješan ishod su brzo potražiti liječničku pomoć i odvodnju i točan način primjene antibiotika na koje vrijeđa mikrobi su osjetljivi.