Medicina


Bolesti modificiranje lijekova – Psoriatic artritis

Bolesti modificiranje lijekova

Pacijenti koji iskustvo progresivno uništenje zajedničke unatoč NSAR su kandidati za agresivnije bolesti modificiranje lijekova. Bolest uzrokuje promjenu lijekovi su važni kako bi se spriječilo uništenje zajedničke progresivne i deformiteta. Ovi lijekovi uključuju metotreksatom, koji se koristi usmeno ili se može dati injekciju na tjednoj bazi za psorijatičnog artritisa, kao i za psorijazu sam. To može uzrokovati supresije koštane srži, kao i oštećenja jetre s dugoročno korištenje. Redovno praćenje krvi broji i jetre krvne pretrage treba obaviti tijekom liječenja s metotreksatom.

Antimalarial lijekove kao što su hydroxychloroquine (Plaquenil) se također koristi za trajne psorijatični artritis. Njegov potencijal nuspojave uključuju ozljede mrežnica oka. Redoviti pregledi oftalmologa su predložili dok koristite ove lijekove.

Injekcija zlato (Solganal) i usmeni zlato auranofin (Ridaura) imaju potencijalne nuspojave, uključujući koštane srži suzbijanje koja može dovesti do anemije i niskog bijelih krvnih broji i štetne učinke na bubrezima, koja uzrokuje gubitak bjelančevina ili krvi u mokraći. Zlato injekcije su izgubili milost kao oblik liječenja od metotreksata je postala popularna.

Sulfasalazine (Azulfidine.) je usmeni sulfa vezanih uz lijek, koji je također korisna u nekih bolesnika s upornim psorijatični artritis. Tradicionalno, Azulfidine je važno sredstvo u liječenju ulceroznog kolitisa i Crohnove. To treba uzeti s hranom, kao što također može izazvati gastrointestinalne uznemiriti.

Istraživanje je pokazalo učinkovito liječenje oba psorijaze i psorijatičnog artritisa s leflunomide (Arava), lijek koji se koristi za liječenje reumatoidni artritis.

Lijekovi koji blokiraju kemijski poznat kao čimbenik nekroze tumora (TNF) su drugi tretman opciju za teškim slučajevima. TNF-blokatori etanercept (Enbrel), infliximab (Remicade), i adalimumab (Humira) može biti vrlo učinkovit za teške psorijatičnog artritisa i mogu značajno poboljšati ili iskorijeniti oboje psorijaza i artritisa, kao i zaustavljanje progresivnog oštećenja zglobova.

Kortikosteroidi su moćan anti-upalne agenti. Kortikosteroidi se mogu dati na usta (kao što je prednison) ili ubrizgava (kortizon) izravno u zglobovima da se smanji upala. Oni mogu imati nuspojave, osobito s dugoročno korištenje. To uključuje stanjivanje kože, lako modrice, infekcije, dijabetes, osteoporoze i, rijetko, kost smrt (nekroza) u kukovima i koljenima.

Dok odnos između kože bolesti i bolesti zglobova nije jasno, postoje izvješća o unapređenju artritisa istodobno sa čišćenje psorijaze. Bolesnici sa psorijazom može imati koristi od izravnog izlaganja suncu i često su tretirani s izravnim terapijom ultraljubičastim svjetlom.

Napokon, pacijenata koji su u teškim uništenje zglobova mogu biti kandidati za kirurški popravak ortopedskih. Ukupno hip joint zamjena i ukupnog zglob koljena zamjena kirurgija danas su uobičajene u županijskim bolnicama diljem SAD-a.

Što budućnosti držati za bolesnika s psorijatičnim artritisom?

Buduće liječenje psorijatičnog artritisa će se razvijati kao i više učinkovite i sigurne lijekove su razvijeni. Nedavno, je pokazala da vitamin D zapravo može poboljšati artritisa psorijatični artritis. Ostala područja istraživanja uključuju tretman lijekovima koji mogu promijeniti imunološki sustav bolesnika s psorijatičnim artritisom. Kako imunološki sustav promjena i genetike bolje su definirane u ovom bolesti, djelotvornost ovih medicinskih tretmana će se poboljšati.