Medicina


Koji su simptomi reaktivni artritis?

Simptomi reaktivni artritis može se podijeliti na one koji utječu na zglobove i onih koje utječu na ne-zajednički područjima.

Klasik spojevi koji mogu postati upaljene u reaktivni artritis su koljena, gležnjevima, noge, i zapešća. Posebice spojeva koji su uključeni su obično asimetričnog, koja je, jednoj strani tijela ili druge utječe, nego obje strane istovremeno. Upala dovodi do ukočenosti, bol, oteklina, toplina, i crvenilo zglobova uključenih. Pacijenti mogu razviti upalu cijelog prstima ruku ili nogu koje se može dati izgled “kobasica znamenka.” Ta značajka također se vidi u bolesnika s drugom vrstom artritisa naziva psorijatični artritis koji je povezan s upala kože psorijaze. Artritis reaktivni artritis može biti povezan s upalom kralježnice, što dovodi do ukočenosti i bolova u leđima ili vratu (karakteristika svih spondyloarthropathies).

Hrskavica također mogu postati upaljene, osobito oko prsne gdje rebra susreću u prednjem dijelu prsa, To stanje se naziva costochondritis. Mišići priložiti kosti po tendons. U reaktivni artritis, tetiva točke umetanja mogu postati upaljene (tendinitis), ponuda, i bolno kada se vršio.

Non-zajednička područja koja postaju upaljene i izazvati simptome bol i iritaciju u bolesnika s reaktivni artritis uključuju oči, genitalni, mokraćnog sustava (uretra, mokraćnog mjehura i prostate), koža, usta obloge, debelog crijeva, i aorte.

Upala bijeli dio oka (konjunktivitis) i šarenice oka (iritis) je često viđen u ranim reaktivni artritis i može biti povremena. Kada bijelaca oka su upaljene uzrokuje konjunktivitis, postoji svibanj biti ni bol. Kada obojene dio oka (iris) upaljena, uzrokujući iritis, to može biti vrlo bolno, a pogotovo gore kada se gleda u svijetle svjetla.

Upale mokraćnog sustava najčešće uključuje uretra, cijev koja odvodi mokraću iz mjehura. Ova upala (uretritis) može biti povezana s paljenjem na mokrenje i / ili gnoj odvodnje od kraja penisa. Koža oko penisa mogu postati upaljene i kora. Mokraćnog mjehura i prostate također mogu postati upaljene, dovodi do nagon za mokrenjem s cistitis i prostatitis odnosno.

Kože dlanovima i / ili stopala mogu razviti maleni fluid-punjeni blisters koje su ponekad napuni sa starim krvi. Oštećenu kožu može oguliti i može oponašati psorijaze. Klasični izgled medicinski naziva keratoderma blennorrhagica.

Usta može razviti otvorene rane (ulceracije) na tvrdog i mekog nepca, pa čak i na jeziku. To može proći neopaženo od strane pacijenta, kao što su oni često bezbolan. Upala debelog crijeva (kolitis) može izazvati proljev, ili gnoj ili krv u stolici. Upala aorte (aortitis) se može vidjeti u mali postotak pacijenata koji imaju reaktivni artritis. To može dovesti do kvara aortalni ventil srca, što može uzrokovati zatajenje srca. Električni provođenje put od srca također može postati ožiljcima na reaktivni artritis, što dovodi do nepravilnog otkucaja srca (aritmije) koji mogu zahtijevati plasman pacemaker za reguliranje otkucaja srca.