Medicina


Kako je reaktivni artritis liječi?

Liječenje reaktivni artritis je ovisno o tome gdje je postao manifestirati u tijelu. Za upala zglobova, bolesnici uglavnom su u početku liječi redovitom perioperacijskom lijekova (NSAR). Ovi lijekovi uključuju aspirin, indometacina (Indocin.), tolmetin (Tolectin), sulindac (Clinoril), piroksikama (Feldene.), i drugi. Među njihove potencijalne nuspojave su gastrointestinalne iritacije, uključujući ulceracije i krvarenje. Oni bi trebali biti uzeti s hranom kako bi se smanjili ovaj rizik. Kortikosteroidi, kao što je prednison, može biti korisna kako bi se smanjila upala i koriste se u kratkom roku liječenja upale u reaktivni artritis. Mogu se dati na usta ili za lokalno uvođenje u zajednički. Oni su također korišteni za smanjenje upale tetive u neke oblike tendinitis.

Sulfasalazine (Azulfadine) je pokazala da se učinkovite u nekih bolesnika s upornim reaktivni artritis. Potencijalni nuspojave ovog sulfa bazi lijekova uključuje reakcije sulfa osip i suzbijanju koštane srži. Dakle, krvi broji se prati kada Azulfidine koristi dugoročne.

Za agresivne upala kroničnih upala zglobova u reaktivni artritis, lijekovi koji potiskuju imunološki sustav, uključujući i metotreksatom (Rheumatrex, Trexall), se koriste. Metotreksat se može dati usmeno u obliku injekcija. To je s obzirom na tjednoj osnovi i zahtijeva redovito praćenje krvi broji krvi i jetre, testove zbog potencijalne toksičnosti u koštanoj srži i jetre.

Reaktivni artritis je prijavljen u suradnji sa HIV infekcijom (AIDS virus). U tom kontekstu, imunosna supresija medicina općenito je izbjegavati, jer je potencijal za pogoršanje bolesti HIV.

Eye upala može biti ublažena s protuupalnim kapi. Neki pacijenti s teškim iritis zahtijevaju lokalne injekcije kortizona kako bi se spriječilo oštećivanje upale oka, što može dovesti do sljepoće.

Upala oko penisa može pomoći kortizon kreme (kao što su Topicort). Kada bakterije su otkrivene u crijevima ili urina, antibiotici specifične za one bakterije su dane.