Medicina


Živjeti sa sarkoidozom

Uzrok sarkoidoze još uvijek ostaje nepoznata, tako da u ovom trenutku nije poznat način za spriječiti ili izliječiti ovu bolest. Međutim, liječnici imaju veliko iskustvo u upravljanju bolesti. Treba napomenuti da većina ljudi sa sarkoidozom voditi normalan život.

Ako imate sarkoidozom, možete si pomoći sljedeće pametan zdravstvenim mjerama. Vi ne bi trebali pušiti. Vi bi također trebali izbjegavati izloženost drugim tvarima kao što su prašinu i kemikalije koje mogu naškoditi vašem pluća.

Bolesnika sa sarkoidozom najbolje liječi specijalist za plućne bolesti, ili liječnik koji ima poseban interes u sarkoidoze. Sarkoidoza stručnjaci obično se nalaze na glavnim istraživačkim centrima.

Ako imate bilo kakve simptome sarkoidozom, vidjeti svog liječnika redovito, tako da bolest može se gledati i, ako je potrebno, liječi. Redoviti pregledi kod liječnika su važna, čak i ako nema simptoma. Eye preglede okulist može otkriti rane oko upala iz sarkoidozom.

Iako teške sarkoidoze mogu smanjiti šanse da postane trudna, osobito za starije žene, mnoge mlade žene sa sarkoidozom rodile zdravu djecu, a na liječenje. Pacijenti planira imati dijete treba razgovarati o tome sa svojim liječnikom. Medicinski pregledi svih tijekom trudnoće i neposredno nakon toga su posebno važni za bolesnika sa sarkoidozom. U nekim slučajevima, mirovanje je potrebno tijekom posljednja tri mjeseca trudnoće. Osim obitelji i bliskim prijateljima, broj lokalnih organizacija pluća, druge neprofitne zdravstvene organizacije, i samopomoći su dostupne za pomoć pacijentima nositi sa sarkoidozom. By čuvanje u kontaktu s njima, možete dijeliti osobne osjećaje i iskustva. Članovi također dijele određene informacije o najnovijim znanstvenim napretkom, gdje se mogu naći stručnjaka sarkoidozom, i kako poboljšati nečije self-image.