Medicina


Koji su simptomi i znakovi skleroderme?

Simptomi skleroderme ovise o vrsti skleroderme sadašnjosti i opseg vanjske i unutarnje sudjelovanje u pojedinim pogođenim. Budući da skleroderme može utjecati na kožu, jednjak, krvne žile, bubrezi, pluća, krvni tlak i srce, simptoma uzroci mogu uključivati mnoge dijelove tijela.

Skleroderme utječe na kožu uzrokuje lokalne ili rasprostranjenog znakove upale (crvenilo, oteklina, nježnost, svrabež, i bol) koje mogu dovesti do kože stezanje ili otvrdnuće. Ove promjene kože može biti široko rasprostranjena, ali to je najčešće za njih utjecati na prstima, noge, lice, i vrata. To može dovesti do smanjenog opsega pokreta na prstima, Prsti, i čeljusti. Tiny područja kalcifikacije (calcinosis), dok se ne zajednički, može ponekad biti teško kvržica primijetio kako na vrhovima koljena ili u prstima.

Skleroderme utječu jednjak dovodi do žgaravice. To je direktno posljedica želučane kiseline teče natrag gore u jednjak. Ponekad to može dovesti do scarring u jednjak, što je rezultiralo u sužavanje s otežano gutanje hrane i / ili lokalizirana bol u središnjem prsima.

Krvne žile koje se može utjecati su maleni arteriola na prst savjeta, toes, i drugdje. Te posude mogu imati tendenciju da grč kada područja su izloženi hladnom, dovodi do plavetnilu, bjelina, i crvenilo uključenih prstiju, toes, a Prstikad i nos ili uši. Ove boje su promjene naziva Raynaud's fenomen. Raynaud's fenomen može uzrokovati nedovoljne opskrbe kisikom uključuju savjete prstima ruku ili nogu, uzrokujući maleni ulcers ili pocrnio (mrtav) koža. Ponekad Raynaud's fenomen je također povezan s trnci. Ostali krvnih žila koje mogu biti uključeni u skleroderme su maleni kapilare na licu, usne, usta, ili prstima. Te kapilare proširiti (proširiti), formiranje maleni, crvene točke blanširanje, zove telangiectasias.

Povišeni krvni tlak je potencijalno ozbiljna i može dovesti do oštećenja bubrega. Simptomi uključuju glavobolju, umor, te u težim slučajevima, udar. Krvni tlak nadzor i kontrola bitna.

Upala pluća u skleroderme može uzrokovati scarring, rezultira u kratkoća daha, osobito s fizičkog napora. Povišen tlak u arterijama u pluća (plućna hipertenzija) također može uzrokovati kratkoća daha i poteškoća uzimajući dah s odgovarajućim aktivnostima.

Skleroderme utječu debelog crijeva (debelo crijevo) najčešće uzrokuje zatvor, ali također može dovesti do grčevi i proljev. Kada je to teška, potpuna blokada stolici (fekalne impaction) može rezultirati.