Medicina


Kako se dijagnosticira skleroderme?

Dijagnoza sindroma skleroderme temelji se na nalazu kliničke slike bolesti. Dodatno, gotovo svi bolesnici s skleroderme su testovi krvi koji upućuju na autoimune bolesti, jer antinuklearnih antitijela (ANAS) su obično prepoznatljiv. Protutijelo, anticentromere antitijela, se nalazi gotovo isključivo u ograničenom, ili CREST, oblik skleroderme. Anti-Scl 70 antitijelo (antitopoisomerase sam antitijela) Najčešće se vidi u bolesnika sa difuznim oblikom skleroderme.

Ostali testovi se koriste za procjenu prisutnosti ili opseg bilo unutarnje bolesti. To može uključivati gornjeg i donjeg probavnog testovi za procjenu crijeva, prsima X-zrake, pluća ispitivanje funkcije (ispitivanje plućne funkcije), MAČKA skeniranje i ispitati pluća, EKG i echocardiograms, a ponekad i kateterizaciju srca za procjenu tlaka u arterijama srca i pluća.

Scleroderma

* Skleroderme je bolest vezivnog tkiva kože featuring zadebljanje, koje mogu uključivati scarring, krvne žile problemi, različitim stupnjevima upale, i povezana je s preaktivan imunološki sustav.
* Skleroderme je razvrstan u difuzni i ograničene oblike.
* CREST sindrom je ograničen oblik skleroderme.
* Pacijenti s skleroderme mogu imati specifična antitijela (POČETNA, anticentromere ili antitopoisomerase) u krvi što sugeriše autoimune bolesti.
* Liječenje je usmjereno prema skleroderme pojedinca simptom(s) koja je(su) najviše debilitating.