Medicina


Što je još uvijek bolest?

Ipak je bolest, poremećaj koji sadrži upala, karakterizira visok režim pulsacije groznice, kratkotrajan (prolazan) boje lososa osip, i / ili artritis. Ipak je bolest prvi put opisana u djece, ali sada je poznato da se pojavljuju, mnogo manje uobičajeno, u odraslih (u kojima je navedeno da se kao odrasli-napad je još uvijek bolest).

Što uzrokuje bolest je još uvijek?

Bilo je broj škola mišljenja u pogledu uzroka(s) još uvijek bolest. Jedan je koncept koji se još uvijek bolest je zbog infekcije s mikrob. Druga ideja je da je još uvijek bolest je preosjetljiv ili autoimuni poremećaj. Zapravo, uzrok je još uvijek bolest još nije poznat.

Kako je još uvijek bolest se uklopiti u juvenilnog reumatoidnog artritisa?

Još uvijek bolest je jedna vrsta juvenilnog reumatoidnog artritisa (JRA) i također je poznat kao sistemski-napad JRA. Po “sistemski” to je značilo da uz upala zglobova je obično počinje sa simptomima i znacima sistemskih (tijelo-širok) bolest, kao što su visoke groznice, oteklina žlijezda, i unutarnjih organa sudjelovanje. Još uvijek bolest je dobila ime po engleskom liječnik Sir George F. Još (1861-1941).

Koji su simptomi i znakovi bolesti je još uvijek?

Ipak je bolest obično počinje sa sistemskim (tijelo-širok) simptomi. Ekstremni umor može pratiti valove visoke vrućice koje svakodnevno porast na 102 stupnjeva F (39 stupnjeva C) ili čak i veći i brzo se vratiti na normalnu razinu ili ispod. Groznica šiljci često pojavljuju u gotovo isto vrijeme svaki dan. Tihi boje lososa osip kože karakteristično dolazi i odlazi i ne svrbi.

Slab apetit, mučnina, i gubitak težine su zajedničke. Tu je obično oticanje limfnih žlijezda, proširenja slezene i jetre, i upaljeno grlo. Neki bolesnici razviju upalu oko srca (perikarditis) and lungs (pleuritis), s povremenim nakupljanje tekućine oko srca (perikardijalnim izljevom) i pluća (pleuralni izljev). Artritis, sa zajedničkim oteklina, često javlja nakon što su osip i groznice prisutni već neko vrijeme. Iako artritis u početku može biti previdjeti jer je impresivan prirode sistemskih simptoma, svatko s još uvijek razvija bolest na kraju bol u zglobovima i otekline. To obično uključuje mnoge zglobove (poliartikularni artritis). Bilo zajednički mogu utjecati, iako postoje povlaštene obrasci zajedničkog sudjelovanja u je još uvijek bolest.