Medicina


Što se događa u zajedničkim zamjena kirurgija?

Zajednički zamjena kirurgija uključuje zamjenu uništene zajednički s umjetnom zajedničkim. U koljena ili kuka kirurgija, umjetni zglob je napravljen od metala i plastike. U slučaju zamjene zgloba u ruci, novi zajednički je najčešće sastoji od silikonske gume ili bolesnikove vlastite tkiva kao što su dio tetive.

Zajednički zamjena kirurgija, također poznat kao artroplastika, je vrlo čest. Svake godine, ortopedski kirurzi obavljaju tisuća zamjene zgloba operacija u SAD-u. (Većina tih postupaka provodi se na velikom težina-ležište zglobova, kao što su kukovi i koljena.) Zajednički zamjena kirurgija u ruci obično se koristi u liječenju teške artritisa koji uključuje mali zglobovi šake.

Kukovima i koljenima primati kontinuirani stres od hodanja, trčanje, sportske aktivnosti, ili ozljede te su češće pogođene nošenje hrskavice (degenerativni artritis) od strane zglobova. Međutim, zglobova ruke osjećaju stres u svakodnevnom korištenju, i zato ruku zglobovima su manje, ovi naponi su koncentrirana na manju površinu. Visok omjer stresa na površinu može uzrokovati glatke zglobne hrskavice nositi tijekom godina. Kao što je hrskavica degenerira, temeljni kost postaje izložena. Kada se pogoršala zajedničke poteze, kost trlja po kosti što uzrokuje bol, oteklina, ograničavanja kretanja, i često uzrokuje brušenje ili iskakanje senzacija. Osim toga, oblike artritisa koji su uzrokovana upala tkiva sluznice zajednički često utječu na mali zglobovi šake i zapešća da uzrokuje uništenje zajedničke. Primjeri uključuju reumatoidni artritis i psorijatični artritis.