Medicina


Koje su različite kirurške opcije? – Zajednička težnja

Kirurški opcije uključuju

1. čišćenje abnormalnog hrskavice i kosti, uključujući uklanjanje kosti spurs,
2. spoj zajedničkog, i
3. zamjene zgloba kirurgija.

Optimalno kirurško liječenje artritisa i ruku i ručni zglob varira od pacijenta do pacijenta, a temelji se na brojnim faktorima. Ti čimbenici uključuju dob bolesnika, strane dominacije, zaposlenje, razina boli, funkcionalni ciljevi, i osnovne bolesti.

Kada je kirurški čišćenje zajedničkih najbolje alternative?

Kirurški čišćenje zajedničkih, ili spašavanje postupak, se obično izvodi u slučajevima rane “amortizacija” artritis tamo gdje su bolne kosti spurs ili, u slučajevima reumatoidnog artritisa, gdje se nalazi velika količina upaljene tkiva. Uklanjanje kosti spurs je osobito korisno kada artritis uključuje zglobova na krajevima prstiju (distalni interfalangealnim ili DIP zglobovima).

Što je zajedničko fuzija? Kada je to najbolja opcija kirurškog?

Fusion zajedničkog uključuje uklanjanje zajedničkih i kirurški “fuziju” kost završava tako da dvije kosti efektivno postala jedna čvrste kosti. Ovaj postupak završava sve pokrete u da su zajednički i na taj način uklanja bol. Korist od fuzije je bol reljef i downside je eliminacija pokreta na spojio zajednički, koji može ometati funkcije. Ova opcija kirurškog je rezervirano za pacijente s uznapredovalim artritisom.

Zajednički fuzija obično je najbolja opcija kirurškog kod pacijenata koji su mlađi i vrlo aktivan. Mlađi bolesnici ne mogu biti kandidati za zamjene zgloba, zbog povećanog stresa potražnje na zglobovima koji prate viših nivoa djelatnosti. Ova povećana potražnja stres može brzo istrošiti umjetni zajednički.

Kada je zajedničkog zamjena kirurgija kirurški najbolja opcija?

Zajednički zamjena kirurgija u ruci je odličan izbor za liječenje artritisa ruke u starijih, niska-aktivnost bolesnika i za one s reumatoidni artritis. Zajednički kirurgija zamjena može pružiti olakšanje bolova, povećanje prst raspon pokreta, i poboljšati funkcija šake.