Medicina


Kirurške mogućnosti s različitim zglobova na rukama i wrists

Ručni zajedničkog zamjena kirurgija opcije se razlikuju prema određenim zajedničkim(s) uključeni.

1. DIP zajednički (zajedničke najbliži prsta): Ova zajednička nije dobar kandidat za zamjene zgloba. Kosti su vrlo male i ne držite implantat vrlo dobro. Najbolji tretman opcija za napredne artritis u ovom zajednički je fuzija. Funkcija šake je samo minimalno ugrožena zbog nedostatka kretanja na ovom zajedničkom nakon fuzije postupak, a bol je razriješen.

2. PIP zajednički (drugi zajednički iz prsta): Zamjene zgloba najčešće se izvodi u PIP zajednički. Funkcija šake, osobito moći shvatiti, može biti ometano od strane fuzija ove zajedničke. Malih i prstenjakom su najbolji kandidati za zamjene zgloba kao što su oni najvažniji za moći shvatiti. Kažiprst nije dobar kandidat za PIP zamjene zgloba, jer mora izdržati bočno snaga koje prate pokrete kao što su ključ okreće i fine manipulacije objekata. Te sile uzrokuju višak stresa na zajedničkom implantata i može dovesti do ranih implantata lom.

Tu su brojni lažna (protetski) spojevi dizajnirani za PIP zamjene zgloba, ali samo jedan je stajao test vremena. Samo nonexperimental PIP zamjene zgloba je silikon interpozicioniranoga artroplastika. Ovi spojevi su napravljeni od silikonske gume i fleksibilan zglob u sredini i stabljika na krajevima koji umetnuti u osovinu kosti, pružajući stabilnost. Najčešće korišteni silikonski implantati su zajednički nazvao Swanson implantata i Sutter implantata.

Najbolje rezultate sa PIP zamjene zgloba u bolesnika s reumatoidnim artritisom i kod starijih, donji-aktivnosti bolesnika.

3. MCP zajednički (treća zajednička iz prsta): Osteoartritis rijetko utječe MCP zglobove. Najčešći potreba za zamjene zgloba u ovom udruženom je uništenje od reumatoidnog artritisa. Silikonski zajednički zamjena MCP zajedničke koristi se još od 1960-ih i proizvodili vrhunski dugoročne rezultate.

4. Thumb bazalni zajednički (gdje se sastaje thumb zglob): Ova zajednička je izložen vrlo velikim naprezanjima s normalnim aktivnostima. Snaga osjetio na vrhu palca se množe 12 puta u njihov učinak na bazi palca, Tako predisponirajući ovog zajedničkog nositi. Artritis ovog zgloba je vrlo čest, osobito u žena, i često zahtijeva zamjene zgloba. Pokušaji silikon zamjene ovog zajedničkog nisu uspješni kao što se nadao, zbog neuspjeha implantata i kosti uništenje. Tako, Najčešći zamjene zgloba postupak za palac bazu je učinio s prirodnim materijalom. Postupak se naziva interpozicija ligamenta rekonstrukcije tetive-postupak (LRTI). Ovaj postupak koristi bolesnikove vlastite tetive stabilizirati thumb i stradanja zajednički. LRTI osigurava stabilnost i ublažavanje boli. Dugoročni rezultati su izvrsni. To je također pozvao tetive roll ili “inćun” postupka zbog tetive koristi je uvijen u novi zajednički jastuk.

5. Zglob joint: Većina pacijenata s ručni artritis najbolje se liječe kirurški zajedničkim čišćenje ili fuzije i ne zamjene zgloba. Većina ručni zglob proteza na tržištu su trenutno ispitivani i za upotrebu u ekstremno niske aktivnosti bolesnika s osteoartritisom ili reumatoidnim artritisom.

Sažetak

Artritis na ruku i ručni zglob je vrlo čest i složen problem s mnogim nonsurgical i kirurške mogućnosti liječenja. Odlučivanje koji alternativni je najbolje mogu zahtijevati sposobnosti liječnika primarne, artritis specijalista (reumatolog), i / ili ortopedski kirurg.