Medicina


Kako pacijent se oporavi nakon artroskopije?

Odmah nakon artroskopske operacije, bolesnika može biti pospan, pogotovo ako opću anesteziju se koristi. Lijekovi se provodi u kontroli boli, ako je potrebno. Ako lokalni anestetik se koristi, postoji svibanj biti ne boli uopće odmah nakon postupka. Ako spinalnoj ili regionalna anestezija je koristio, može biti utrnulost i slabost ekstremiteta koji se postupno rješava prije nego što pacijent je poslan kući.

Kirurškim rezovima od artroskopije su male. Oni su obično se sastoje od nekoliko 5 mm (1/4 palac) ureza na obje strane zajednički, koji su bandaged nakon operacije. Zavoj može apsorbirati neke od tkiva odvodnje iz tih rana stranice. Zavoj samo treba ukloniti pod vodstvom liječenja kirurga ili medicinska sestra. To je inače trebao biti je zadržao kao suho moguće tijekom prvih nekoliko dana nakon operacije. Pacijenti trebaju obavijestiti njihove liječnika ured odmah ako oni razvijaju neobične bolove u zglobovima, oteklina, crvenilo ili topline, ili ako povrijediti uključeni zajedničke.

Za nekoliko dana nakon artroskopije, bolesnici uglavnom će biti pitan za odmor i unaprijediti zajedničko dok se prijavljuje led pakete kako bi se smanjili bol i oteklina. Nakon operacije, program vježbanja postupno je počeo da jača mišiće oko zgloba i sprječava ožiljaka (kontraktura) okolnih mekih tkiva. Cilj je da se oporavim stabilnost i snagu zajedničkog brzo i sigurno, a istodobno se sprječava nakupljanje ožiljak tkiva. Ovaj program je sastavni dio procesa oporavka za optimalan ishod ovog postupka.