Medicina


Što uzrokuje Aspergerov sindrom?

Ako se prihvati zaključak da se Aspergerov sindrom je jedna od autističnog poremećaja, zatim uzroke Aspergerov sindrom se očekuje da bude isti kao i uzroci autizma. Točan uzrok poremećaja autističnog nisu identificirani, Iako je naslijedila (genetski) komponenta se vjeruje da je uključen. Podrška ovoj ideji je činjenica da je Aspergerov sindrom uočeno je da se izvoditi u obitelji. U nekim slučajevima, autističan poremećaj svibanj se odnose na izloženost otrovne, teratogeni, problema s trudnoćom ili rođenja, i prenatalne infekcije. Ovi utjecaji na okoliš mogu djelovati zajedno kako bi se modificirati ili potencijalno povećati težinu temeljne genetski defekt.

Neki autori su predložili uzročnu ulogu za cjepivo izloženosti (posebno cjepivo protiv ospica i timerosala, žive konzervans u nekim cjepiva) u autizam. Međutim, ogromna većina epidemioloških dokaza pokazuje da nema dokaza za povezanost između cjepiva i autizma, i stručnjaci opovrgnuli ovu teoriju.

Kako je čest Aspergerov sindrom?

Aspergerov sindrom je 5 puta češća u dječaka nego u djevojčica. U posljednjih nekoliko godina, broj autizam spektra poremećaja dramatično se povećao u SAD-u. Razlog za povećanje nije u potpunosti jasno, ali to vjerojatno zbog oba poboljšanja i izmjene u dijagnostičkom procesu koji rezultiraju povećanjem broja djece biti identificirani, kao i neki stupanj istinske porast incidencije poremećaja sami. Najnovija istraživanja pokazuju da 1 iz svake 110 djece u Sjedinjenim Državama imaju poremećaj Autizam Spektar.

Aspergerov sindrom je procjenjuje da utječe na 2.5 iz svake 1000 djecu, na temelju ukupnog broja djece s poremećajima autističnog.